Roos Smeijers

Ik ben Roos Smeijers. Al van jongs af aan ging ik naar de kerk, maar dit was meer een ‘moeten’ dan ‘willen’. Al snel werd ik beïnvloed door de kwade dingen van de wereld, die me alsmaar onzekerder maakten. Ik wist wel dat er meer was, maar geloofde dat dit nooit voor mij kon zijn.

Dit bericht is geplaatst op 16-02-2020

Op mijn 12e ging ik naar het RAW-weekend. Hier werd mijn leven drastisch op de kop gezet: Ik realiseerde me dat Jezus ook voor mij aan het kruis is gestorven! Al mijn onzekerheden werden overspoeld door volmaakte Liefde, ik was zo blij! 

Voor een tijdje ging alles heel goed, totdat de strijd weer kwam. Mijn leven werd als een soort gebergte, met meer dalen dan bergen.. Ik raakte weer op het verkeerde pad, en had het gevoel dat ik ‘zwak’ was. 

Eind 2018 – begin 2019 was ik mijn ware identiteit echt even kwijt: ‘Wie ben ik? Ik ben Gods genade niet waard!’ dacht ik vaak. Deze missende liefde ging ik zoeken in jongens, waarvan ik veel aandacht kreeg met slechte intenties. Diep van binnen wist ik wel dat God alleen die liefde kan geven. Ik smeekte God om mij uit dit dal te halen en mij te overspoelen met zijn Liefde.

In augustus ben ik naar TeenStreet gegaan. Daar werd mijn gebed verhoord. Ik ervaarde Gods glorie en pracht. Ik mocht mijn identiteit weer vinden bij God! Sindsdien ben ik steviger in het geloof gaan staan dan ooit: ik heb daarna nooit meer getwijfeld! 

Waarom aarzel je dan nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God afwassen, terwijl je Hem aanbid!
Handelingen 22:16