Ruben van Es

Ik ben Ruben van Es. Geboren in Leiderdorp, opgegroeid in Katwijk, woonachtig in Bodegraven. Ik ben werkzaam bij een visgroothandel en ben bezig met het afronden van HBO Commercieel Management.

Dit bericht is geplaatst op 16-02-2020

Ik ben gelovig opgevoed maar ik deed er niks mee. Vanaf de basisschool tot aan vorig jaar heb ik zonder God geleefd. Mijn omgeving heeft mij er zoveel op gewezen dat een leven met God zoveel mooier en zoveel rustiger was maar ik trok me er niks van aan. Vanaf mijn 15e kwam ik regelmatig dronken thuis. Mijn vader bleef altijd op totdat ik thuis kwam en ik had veel ruzie thuis. Zoveel ruzie dat ik op mijn 18e jaar het huis uitgegaan ben. Hier kwam ik met nog meer verleidingen in aanraking. Op mijn dieptepunt zat ik in een politiecel en daar begon mijn geweten te spreken. Het moest anders. Dit kon zo niet langer.

Op 3 maart kwam ik voor het eerst in Mozaiek0318. Ik voelde de liefde van God zo duidelijk aanwezig dat ik het zeker wist. Ook voor mij is Jezus aan het kruis gegaan. In het afgelopen jaar heb ik veel geestelijke groei mogen ontvangen en dit ook mogen uitdragen naar mijn omgeving.

Ik wil nu een bevestiging geven aan mijn geloof door mij te laten dopen. Ik wil in het doopbad mijn oude slechte gewoontes achter laten en met Christus opstaan in een nieuw lichaam.