Mariska Ronk

Vierenveertig jaar geleden ben ik, Mariska, geboren in Beverwijk. Met mijn ouders ging ik mee naar het Leger des Heils, waar ik als kind ben opgedragen door Majoor Bosshardt.

Dit bericht is geplaatst op 16-02-2020

Met mijn ouders mee naar de kerk was altijd meer een ‘moeten’ dan een ‘mogen’. Mijn rugtas raakte door de jaren heen gevuld met zorgen, verdriet en pijn. Toen ik in 1995 mijn man Jos leerde kennen was de sociale druk om naar de kerk te gaan verdwenen en heb ik ervoor gekozen niet meer te gaan.

Samen kenden we mooie tijden maar sommige tijden waren ook erg zwaar. Als ik nu zie welke kracht Jezus ons geeft denk ik dat die periode met Hem eenvoudiger had kunnen wezen.

Een jaar geleden zijn we door vrienden uitgenodigd naar de kerstnachtdienst van Mozaïek. Die avond werd ik geraakt door het lied; ‘Ik doe alles wat maar nodig is tot jij mijn liefde voelt’. We bezochten steeds vaker de diensten in Mozaïek en samen hebben we in het najaar van 2019 de Alphacursus gevolgd.

Daar kwam ik steeds meer in aanraking met de liefde van God en ik merkte dat het lied van de kerstnachtdienst steeds meer waar werd voor mij. Ik ben dankbaar dat Jezus mij aangeraakt heeft en ik hem toe heb mogen laten in mijn hart en in mijn leven. Ondanks de twijfels en ja-maars, wil ik mijn leven verder met Jezus gaan en daarom laat ik mij dopen.

U tilt mij op Heer, hoger. Weg van waar ik was. U trekt mij dichter naar waar ik hoor, hier aan Uw Vaderhart.