Wendell Roman

Mijn naam is Wendell Roman, 51 jaar en ik woon in Veenendaal. Ik werd geboren in een liefdevol gezin. Mijn vader was Rooms katholiek en mijn moeder is lid van de Evangelische Broeder gemeente (EBG). Mijn ouders hebben mij als kind in de Katholieke kerk laten dopen.

Dit bericht is geplaatst op 16-02-2020

Wij gingen als gezin op zaterdag naar de EBG kerk en op zondag naar de Katholieke kerk. We hadden thuis ook een kinderbijbel waar verhalen uit werden voorgelezen en er werd veel gesproken over het geloof. Ik heb toen geleerd om God dankbaar te zijn voor elke nieuwe dag en voor alles wat hij voor ons doet. Ik ging in die tijd graag en met veel plezier naar de kerk.

Toen ik op mijzelf ging wonen en ook op zondag moest werken, kwam ik niet meer zo vaak in de kerk. Ik geloof al van jongs af aan dat Jezus Christus bestaat en dat hij er altijd voor mij is. Ik ben vader van 4 prachtige kinderen; 3 dochters en 1 zoon. Ik praat veel met mijn kinderen over het geloof, met de jongste heb ik vaker diensten in Mozaiek bijgewoond, ook een doopdienst. 

Ik heb in mijn leven ook tegenslagen gehad en ben er altijd weer bovenop gekomen. Ik besefte achteraf maar al te goed dat ik het zonder Jezus nooit gered zou hebben. Ik ging steeds harder werken en kwam zo nu en dan of alleen nog met de feestdagen in de kerk. Jaren achtereen  was ik met mijn carrière en studie bezig en kwam hierdoor steeds verder van mijn Here Jezus te staan. 

In 2016 kreeg ik van de ene op de andere dag angst-, paniekaanvallen en slapeloosheid. Na gesprekken met de huisarts bleek dat ik aan chronische oververmoeidheid leed; ik had een burn-out. Ik kon niet meer werken en kwam thuis te zitten. Dankzij onze lieve Heer die er voor zorgde dat mijn vriendin en familie, die christen zijn, om mij heen gingen staan door voor mij te  bidden en voor mij te zorgen. Ik ben door de genade en de liefde van onze Lieve Heer uit een heel diep dal gekomen. Toen heb ik Jezus opnieuw in mijn leven aangenomen! Sindsdien bezoeken wij de diensten en maken we deel uit van de prachtige gemeente Mozaiek0318
Ik wil Jezus volgen want hij is mijn Redder en mijn Verlosser. De rest van mijn leven wil ik heel dicht bij hem blijven en daarom laat ik mij dopen.