De doop

Afgelopen zomer op een christelijke camping in Frankrijk heb ik God heel erg mogen ervaren, vanaf toen ben ik na gaan denken over de doop.

Dit bericht is geplaatst op 11-12-2019

Voor mij heeft bijbelstudie mij heel erg veel geholpen, Zijn antwoord te zoeken op de vraag of ik me zou moeten laten dopen. De Bijbel leerde mij dat gehoorzaamheid aan God belangrijk was. Ik voelde me geroepen en zo heb ik de keuze kunnen maken om ‘ja’ te zeggen tegen Jezus.

Nooit had ik echt twijfels gehad over mijn geloof. In een omgeving met zowel christelijke en niet christelijke vrienden voelde ik me geaccepteerd. Maar toen ik mijn doop wou aankondigen bij mijn vrienden had ik toch wel moeite om uit mijn comfortzone te stappen. Het was voor mij iets persoonlijks wat ik wou vertellen aan vrienden die niet heel makkelijk over het geloof spraken.

Bij veel doopfoto’s zie je mensen naar boven komen met handen in de lucht, als een overwinning. De blijdschap en enthousiasme in mij toen ik boven water kwam maakte ook dat ik mijn handen in de lucht stak als overgave aan Hem.