Bert Dikken

Ik ben Bert Dikken. Als kind ben ik gedoopt en opgegroeid in een christelijk gezin en ging ik elke zondag naar de kerk.

Dit bericht is geplaatst op 08-12-2019

Op mijn achttiende deed ik belijdenis van mijn geloof. Nu terugkijkend deed ik dat ‘omdat het zo hoorde’. Ik kende God nog niet voldoende om die keuze zo bewust te maken.

Wij zijn een samengesteld gezin en hebben best wel moeilijke tijden gekend in onze relatie. Vooral ook omdat we allebei onze eigen levensverhalen meenamen. Maar in al die jaren, al die pieken en dalen, heb ik mogen zien wie God werkelijk is en wil zijn voor zijn kinderen. Ook voor mij.

Nu, op zondag 8 december 2019, sta ik voor Gods aangezicht en voor jullie als mijn nieuwe gemeente omdat ik me er meer dan ooit bewust van ben dat ik in dit leven hier op aarde Jezus nodig heb. Hij heeft ons voorgeleefd hoe we met elkaar om mogen gaan en dat voorbeeld wil ik volgen. Ik wil met zijn ogen kijken naar de mensen om mij heen, met zijn oren luisteren en met zijn hart (mee)voelen. Maar nog meer wil ik naar de mensen om mij heen, vooral ook mijn vrouw en kinderen, zijn dienende houding navolgen.  En al het oude, alles uit het verleden wat niet opbouwend is, alles wat mij nog in de weg stond om die relatie met Jezus en mijn gezin te versterken achterlaten in het doopwater en een nieuw leven beginnen met Hem!