Peter van den Heuvel

Ik ben Peter van den Heuvel. Als kind ging ik met mijn ouders naar de Hervormde Kerk in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben daar als baby gedoopt. In 2005 heb ik belijdenis gedaan. Toch ervaarde ik een gebrek aan diepgang en echtheid in deze PKN gemeente.

Dit bericht is geplaatst op 08-12-2019

Na wat omzwervingen naar andere gemeenten heb ik er op een gegeven moment voor gekozen om helemaal niet meer naar de kerk te gaan. Ik geloofde nog wel, maar mijn geloofsleven stond op een laag pitje. Totdat ik op 23 mei 2018 stil werd gezet. We kregen als gezin een stortvloed van problemen en onzekerheden over ons heen. God herinnerde mij eraan dat ik het niet alleen hoefde te doen. Hij leerde mij na 40 jaar ronddolen in de woestijn opnieuw dat Hij altijd bij mij is en mij wil helpen.

Een van mijn hobby’s was al hardlopen. Tijdens het hardlopen luisterde ik veel naar aanbiddingsmuziek. Eind 2018 heb ik gekozen om naar overdenkingen te gaan luisteren tijdens het hardlopen. Er ging een nieuwe geestelijke wereld voor mij open. Ik heb zoveel mogen leren tijdens deze vele kilometers. Waar ik vol vragen zat over een onzekere toekomst is Hij degene die mij steeds antwoorden geeft. Na ruim 2500 kilometer ‘hardlopen’ heb ik de keuze gemaakt om gehoor te geven aan Zijn opdracht. Ik laat me dopen in jullie gemeente, omdat ik door de vele overdenkingen mag weten dat dit een goede keuze is. Ik kies om net als andere Mozaiekers God te aanbidden, van elkaar te houden en onze omgeving te dienen.