Laurens Dam

Mijn naam is Laurens Dam, 38 jaar. Sinds 2017 woon ik alleen. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin. Door allerlei moeilijke periodes in mijn schooltijd en het verlangen naar liefde, wat ik thuis niet kreeg, ben ik op het verkeerde pad terecht gekomen.

Dit bericht is geplaatst op 13-10-2019

Drugs en alcohol beheersten mijn pubertijd. Uiteindelijk heeft deze vorm van leven mij geen diploma opgeleverd. Na jaren in dit wereldje geleefd te hebben heb ik in 2008 mijn (ex)vriendin leren kennen. Door haar en haar twee kinderen heb ik de motivatie gevonden om te stoppen met de drugs. Helaas is alcohol zo in de maatschappij ingeburgerd dat ik daar gewoon mee door ging. In januari 2010 is mijn dochter geboren. Zij was twee jaar lang een huilbaby. En die gebroken nachten hebben ons toen opgebroken.

Om te vluchten en mezelf te verdoven ging ik steeds meer drinken. Dit leidde tot een uitbarsting in oktober 2012. De jaren daarna zijn we het blijven proberen. We hadden geen sociaal netwerk en op familie konden we niet op bouwen. Dit alles leidde uiteindelijk tot een breuk in 2017. Ik was op dat moment (behalve mijn werk) alles kwijt. Gelukkig wilden mijn ouders me opvangen. Mijn moeder spoorde me aan om eens een Alpha cursus te proberen. Deze cursus heb ik in september 2017 gevolgd. In januari 2018 heb de Alpha nog een keer gedaan. Hierdoor heb ik de liefde van Jezus mogen ervaren. En heb ik Hem aangenomen als mijn persoonlijke Redder en verlosser. Dit is in het kort mijn getuigenis.