Gerlof Smelt

Ik ben Gerlof Smelt, woon sinds 10 jaar in Veenendaal en kom oorspronkelijk uit Huissen. Om eerlijk te zijn heb ik lang getwijfeld of dopen wel iets voor mij zou zijn. In de afgelopen anderhalf jaar is het gesprek, met mij en om mij heen, steeds vaker op ‘dopen’ gekomen.

Dit bericht is geplaatst op 30-06-2019

Tijdens de doopdiensten bij Mozaiek0318 merkte ik dat er iets met mij gebeurde, waardoor het verlangen ten overstaan van God en Zijn gemeente voor Hem te kiezen almaar groter werd.

Ik ben christelijk opgevoed, ben als baby gedoopt en heb belijdenis gedaan, maar ik ben daarna heel ver van het geloof afgeraakt. Ongeveer 3,5 jaar geleden ben ik door mijn toenmalige vriendin meegenomen naar Mozaiek0318 en dat voelde meteen als thuiskomen. Helaas was mijn leven in die periode ontzettend turbulent, waardoor ik er niet volledig voor open stond.

Bijna twee jaar geleden is mijn leven 180 graden gedraaid, en ik ben ervan overtuigd dat Hij dat gedaan heeft. Sindsdien leef ik in het licht in plaats van in het donker!

Daarom spreekt de symboliek van het dopen mij zo aan: het definitief afleggen van mijn oude leven en opstaan in een nieuw. In de wetenschap dat ik het nooit meer alleen hoef te doen, Hij is altijd bij mij en vraagt mij alleen om Hem te volgen. En dat doe ik!