Suzanne van Beek

Dopen is iets wat al lang door mijn hoofd gaat, maar ik was van mening dat het nog niks voor mij zou zijn. Want wat zou mijn overtuiging zijn? Wat is voor mij de waarde als ik mij nu laat dopen? Moet ik mij nu al wel laten dopen of pas later als ik een ‘betere’ christen ben?

Dit bericht is geplaatst op 14-04-2019

Ik heb geen duidelijk omkeerpunt gemaakt en ben altijd opgegroeid met het christelijk geloof. Allemaal vragen bleven door mijn hoofd gaan. En toen werd het mij duidelijk: Ik hoef niet perfect te zijn, geen perfecte christen. Dopen is je startpositie, ik hoef geen heel nieuw leven voor te bereiden, dat doet God wel!

Met het dopen laat ik zien dat ik op God vertrouw, dat Hij een plan met mijn leven heeft en dat ik mijn leven met Jezus wil leven.

Ik weet dat God een plan met mij heeft (Jer. 29:11), ook al wil ik soms niet luisteren en mijn eigen pad kiezen. Elke keer als mijn eigen keuze dan ‘fout’ afloopt en dat vervolgens wordt opgelost met Gods plan, besef ik mij weer dat niet ik de touwtjes in handen heb. Dat ik het alleen kan door Jezus die voor mij aan het kruis is gestorven, door te luisteren naar wat God met mijn leven wil, door 10x de fout in te blijven gaan, maar vooral door te blijven vertrouwen.