Arnold de Mare

Afgelopen jaren heb ik veel mensen gezien die zich hebben laten dopen. Ik heb altijd gezegd; “als God het wil zal Hij het me wel duidelijk maken”. Eerlijk gezegd had ik maar half de verwachting dat dat zou gebeuren. Maar Hij heeft het WEL gedaan!

Dit bericht is geplaatst op 17-02-2019

Enige tijd geleden draaide ik steeds opnieuw het liedje “Reckless Love” van Cory Asbury. Ik heb dit lied die week denk wel 10 keer geluisterd. Op zaterdag ochtend kreeg ik een droom en daarin werd de tekst van het lied heel duidelijk voor me. Toen ik wakker werd wist ik met zekerheid dat ik me wilde laten dopen.

God heeft voor mij maar één plan. Hij redt mij van de zonde, zodat Hij mijn oude ik kan afbreken en mij naar Zijn beeld kan gaan vormen. God heeft daar alles voor over gehad, Jezus heeft voor mij betaald!

Ik werd die ochtend wakker in het besef dat ik vaak twijfelde aan dat plan van Hem. Ik heb altijd geleefd zonder te beseffen dat God werkelijk van mij houdt, dat Hij mij ziet staan, dat Hij een plek voor mij heeft in zijn koninkrijk.

Terug kijkend zie ik dat God “heel druk” met mij is geweest. Als gezin vonden we een nieuwe gemeente, waar ik mocht gaan ervaren wat verlangen naar God is. Dit zorgde voor herstel van mijn gedachten over wie ik ben in Zijn ogen. En dat is een geweldige ervaring!