Sjoerd Benschop

Ik ben Sjoerd. Ik ben 19 jaar oud. Ik studeer HBO Theologie in Ede en hoop later spreker te worden. Voornamelijk speel ik gitaar en zing ik. Ook zit ik bij Navigators Studentenvereniging Ede.

Dit bericht is geplaatst op 09-12-2018

Ik ben geboren in Krimpen aan den IJssel. Heel lang ging ik wel naar de kerk, stond ik er neutraal in maar was ik er niet mee bezig. Toen ik 15 was, ging ik mee op een HGJB-kamp, waar ik voor het eerst een ervaring van de Heilige Geest mocht meemaken. Hierna kreeg ik een verlangen om God vaker te mogen ontmoeten. Toen begon er een reeks met hoogtepunten in mijn geloof. Evenementen zoals ‘Like Jesus’ etc. brachten mij dichter bij God. Toen ik in februari 2016 op Scholierenweekend, een HGJB-conferentie was, heb ik de Heilige Geest mogen ontvangen en dit gevoel ging, nooit meer weg. Tevens speelde ik gitaar en zong ik en zo begon ik steeds vaker op conferenties en in kerkdiensten te spelen. Toen ik mijn studiekeuze moest maken wist ik het zeker: ik wilde een beroep kiezen waarbij ik God kon dienen en mijn drie grootste passies kon combineren: God, muziek en praten. Zo ben ik uitgekomen bij HBO-theologie. Steeds laat God mij nieuwe dingen zien en begin ik meer taken te krijgen in Zijn koninkrijk.

Ik wil me laten dopen omdat ik de keuze voor Jezus heb gemaakt en dit op een Bijbelse manier wil bevestigen. Ik wil, zowel in de zichtbare, als in de onzichtbare wereld, een antwoord geven op de oneindige liefde en genade die ik elke dag van God mag ontvangen. Dit is mijn ja-woord op Zijn liefde.