Wilma Mussche

Mijn naam is Wilma Mussche, 28 jaar, werkzaam in de jeugdhulpverlening en op negen december hoop ik gehoor te geven aan de opdracht ‘geloof en laat je dopen’, omdat het mijn verlangen is om Jezus in alles te volgen.

Dit bericht is geplaatst op 09-12-2018

Ik ben opgegroeid in het prachtige dorp Staphorst waar religie een grote plek in neemt. Als kind ben ik gedoopt en ik ben mijn ouders dankbaar dat ze mij zo jong dicht bij God hebben gebracht. De gedachte dat God boven mijn leven staat vond ik lange tijd veilig en tegelijkertijd beangstigend. Ik associeerde God met regels en ik leerde klein te denken over Gods genade. Op den duur werd het leven vanuit religie voor mij steeds leger en zinlozer.

Rond mijn twintigste leerde ik enkele mensen kennen die liefdevol over God spraken en werd ik nieuwsgierig. Ik besloot het nog een kans te geven en me nog een keer te verdiepen in wie Jezus is. Kort daarvoor had ik bij een uitdeelactie een nieuwe vertaling gekregen van de Bijbel. Ik had nog nooit eerder uit een andere vertaling dan de Statenvertaling gelezen en terwijl ik hier uit las leek het woord voor mij open te gaan. Ik begreep wat er stond, kon beamen wat ik las en op een avond kwam er een rust over mij heen die ik nog nooit eerder had ervaren. Ik wist dat het goed zat tussen God en mij.

In eerste instantie durfde ik het niet echt aan te nemen, kon ik er geen woorden aan geven en deelde ik er weinig over. In de jaren erna is mijn geloof en vertrouwen gegroeid en mocht ik leren leven vanuit relatie en genade. Het leven dicht bij God ervaar ik iedere dag weer als een zegening. Ik mag nu Zijn voorbeeld gaan volgen en met de doop herdenken dat ik één mocht worden in Zijn sterven en ben opgestaan in een nieuw leven. Jezus gaf Zijn leven voor mij, ik wil mijn leven aan Hem geven. Hij mag mij gebruiken en door mij heen werken.

Ik kijk verlangend uit naar waar Hij mij voor gaat inzetten. Ik heb een hoopvolle toekomst met Hem!