Martin van Wamel

Ik ben Martin van Wamel en ben sinds september 2018 woonachtig in Veenendaal. Vorig jaar september ben ik getrouwd met Margreet Kuivenhoven. We hebben, zoals dat heet, een samengesteld gezin. Onze kinderen, 4 dochters en zoon zijn jongvolwassen en hebben zo hun eigen leven en wonen allen al op zichzelf.

Dit bericht is geplaatst op 09-12-2018

Margreet en ik hebben elkaar leren kennen in 2011 en gedurende de relatie kwam het gesprek over een christelijke wandel steeds vaker aan de orde. Beide hebben we zo onze christelijke levenservaringen. Steeds vaker kwam er het verlangen om onze relatie op een rots te bouwen. In onze zoektocht naar een sprekende gemeente hebben we ook kennis gemaakt met de Mozaiek0318. 

Waarom wil ik gedoopt worden?
Je zou kunnen zeggen dat ik een verlangen voel in mijn hart waar ik graag van harte aan toe wil geven. Ik voel me geroepen om te doen wat God van mij vraagt. 
Al mijn redenaties wil ik buitensluiten. Ik wil gewoon, "kinderlijk vertrouwd", gehoor geven aan de oproep die bij mij binnenkomt bij het lezen van de bijbel. 
Jezus is mij voorgegaan en vraagt mij hetzelfde te doen. 
Het is de geheimenis die de doop in zich heeft. De belofte dat Hij het in mij gaat bewerkstelligen dat ik mijzelf door Hem leer kennen. Het gaat er mij niet om of ik deze onderdompeling begrijp, het gaat erom dat ik deze onderdompeling wil ondergaan nu ik geloof. 

Ik wil graag mijn leven geven, in de wetenschap dat ik het voor eeuwig zal behouden. 
Ik kijk zo uit naar Zijn leiding in mijn leven. Terugkijkend op mijn leven, heb ik regelmatig de hand van God ervaren. 
Nu kan ik zeggen; ‘Heer hier ben ik’. Wat een verantwoordelijkheid rust er op mij. Ik mag ook nee zeggen. Maar dat wil ik niet meer. Ik wil dagelijks dankbaar zijn, blij zijn en verheugd. Dat ik ben opgenomen in Zijn plan en dat Zijn genade mij eeuwig verbindt in een samenzijn met Hem.
Halleluja.