Maureen Krösschell

Ik ben Maureen Krösschell, 19 jaar en ik woon op kamers in Leiden. Sinds dit jaar studeer ik daar Midden-Oosten studies. Daarnaast ben ik lid van de Navigators Studentenvereniging in Leiden en vrijwilliger bij een campagne- en lobbyorganisatie die o.a. strijdt tegen extreme armoede.

Dit bericht is geplaatst op 24-06-2018

Ik ben geboren in Nijmegen, en de eerste paar jaar van mij leven opgegroeid in Beuningen met mijn ouders en twee zusjes. Al gauw zijn we naar Herveld verhuist. Mijn ouders hebben mij christelijk opgevoed. Ik heb altijd veel vragen over het geloof gehad en ook kunnen stellen, maar ik heb er nooit echt serieus aan het geloof getwijfeld.

Vorig jaar na mijn eindexamen ben ik naar Schotland gegaan voor een tussenjaar. Ik heb daar in een hostel gewerkt en gewoond. Hier was ik zelfstandiger en moest ik bewuster zelf voor het geloof kiezen, en ervoor kiezen er dagelijks mee bezig te zijn. Dat heb ik ook gedaan, ik heb veel geleerd en ook een erg leuke tijd gehad.

Ik geloof mijn hele leven al dat God bestaat en dat Jezus voor mij gestorven is. Ik wil nu heel duidelijk mijn geloof ook laten zien door middel van de doop, omdat dit een opdracht is die God ons geeft in de Bijbel. Geloven in God is een keuze die ik heb gemaakt om verschillende redenen. Ten eerste geloof ik dat er absoluut iets hogers moet zijn in deze wereld dan alleen mensen. Ik merk dat aan de natuur, hoe mooi en creatief de wereld is gemaakt. Daarnaast is het elke keer weer duidelijk dat mensen niet perfect zijn en heel veel niet weten, daarom wil ik mijn vertrouwen niet op mensen stellen, maar op een God die boven de mensen staat. Ten tweede geeft God het leven zin en richting. Zonder God zou mijn leven erg leeg en doelloos voelen. Ook geeft God veel rust, vrijheid en liefde, omdat ik geloof dat Jezus mij heeft bevrijd van de zonden.

Naast deze redenen heb ik veel verhalen gehoord, mensen ontmoet en ervaringen mogen hebben die pleiten voor het bestaan en de liefde van God.
Dit geloof een vaste basis in mijn leven, die ook consequenties met zich meebrengt. Ik wil graag blijven groeien in mijn gehoorzaamheid aan God, mijn afhankelijkheid van God en  mijn relatie met Hem, al vind ik dat best lastig soms.