Willemieke Renkema

Mijn naam is Willemieke en ik ben 22 jaar oud. Ik woon met een goede vriendin in Ede. In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige en ik werk in het ziekenhuis.

Dit bericht is geplaatst op 08-04-2018

Tot mijn 18e woonde ik in Middenmeer samen met mij n ouders, zusje en twee broertjes. We gingen daar ook naar de kerk alleen daar waren niet zoveel jongeren. Daarom gingen we elk jaar een week op zomerkamp. Op kamp leerde ik mijn beste vrienden kennen en bovenal leerde ik meer over wie God is. Thuis in ons gezin en op kamp groeide mijn geloof en verlangen naar God steeds meer. Na een paar jaar kamp besloot ik daar toen ik 14 was om Jezus te volgen voor de rest van mijn leven. Op mijn 16e deed ik belijdenis in onze kerk. Ik had toen al het verlangen om me te laten dopen, ook omdat veel vriendinnen van zomerkamp zich lieten dopen. Dit kon alleen niet in onze kerk en daarom deed ik toen belijdenis. De mensen in onze kerk vonden dat ik nog vrij jong was en daarom stelde onze voorganger mij de vraag waarom ik het nu al zo zeker wist. Daarop heb ik geantwoord dat mijn keuze voor Jezus niet betekent dat ik nooit meer zal twijfelen, maar wel dat ik nooit meer zonder Hem zal twijfelen. Het was een groot feest! 

Thuis in Middenmeer leid ik samen met mijn zus, broer en vrienden een dienst voor tieners waar ik erg van geniet en waardoor ik nu in twee kerken zit. Want, sinds ik in Ede woon ga ik naar Mozaiek0318. Tijdens een doopdienst kreeg ik opnieuw het verlangen om me te laten dopen. In de tijd tussen mijn belijdenis en nu heb ik al vaker over de doop nagedacht, maar nu wil ik het niet langer uitstellen en twijfel ik niet meer, omdat God Zelf me uitnodigt. Daarom ben ik naar de doopstudie gegaan. Nu weet ik het zeker: op grond van dezelfde belijdenis die ik deed toen ik 16 was, wil ik me laten dopen en daarmee Jezus’ uitnodiging beantwoorden en Hem volgen, ook in de doop. U bent Degene die al mijn ziekten en zonden droeg aan het kruis. U bent mijn Genezer, ik geloof in U. U wil ik volgen, mijn kruis op me nemen en achter U aan lopen. 

Ik laat mij dopen om Jezus’ uitnodiging aan te nemen en Hem te volgen, ook in de doop.