Reinier van der Beek

Ik ben Reinier, 23 jaar woon op mezelf en werk momenteel bij de Albert Heijn. Hobby’s zijn gitaar spelen, hardlopen en voetballen. Daarbij ben ik nu bezig om volgend jaar een nieuwe studie op te pakken en weer te gaan studeren.

Dit bericht is geplaatst op 08-04-2018

Ik ben christelijk opgevoed, en grootgebracht in een gereformeerd gezin en gemeente. Op mijn 18e kwam ik in een andere omgeving waarbij niet iedereen christelijk was en kwam ik regelmatig in discussie waarbij ik het antwoord vaak niet wist. Dat zette mij aan het twijfelen en begon ik vragen te stellen waarom ik geloof. Ik heb lange tijd moeite gehad om te geloven en daarom veel onderzocht of de bijbel wel waar is.

Vanaf mijn 18e ging ik ook naar Mozaiek0318 waar ik met vrienden heen ging. Alleen ik merkte dat die vrienden die ik toen die tijd kende nooit echt goede gesprekken had over het geloof, en dat miste ik wel. Ik zocht daarom vaak mijn antwoorden via internet of YouTube waarbij ik getuigenis hoorde, en dat gaf mij zekerheid op dat moment van Ja, God bestaat wel. Op een gegeven moment kreeg ik andere vrienden en op jongerenavonden genaamd DTV heb ik mijn vragen kunnen stellen en daarmee goede gesprekken gehad. Ik heb Jezus al een tijdje in mijn hart en maar nog niet stap durven te nemen om mij te laten dopen. Maar de afgelopen weken kreeg ik wel het verlangen om mij te laten dopen. Dus bij deze wil ik die stap nemen.

Ik wil mij laten dopen omdat ik ontzettend veel van Jezus hou en ik Hem graag wil volgen. Daarbij wil ik graag er voor mensen zijn, en Jezus liefde willen delen aan iedereen die dat nodig heeft.