William van Barneveld

Ik ben William van Barneveld, getrouwd met Jannica en heb een dochtertje (2 jaar en 2 maanden) Vieve. In het basisonderwijs mag ik me een aantal dagen in de week bezig houden met alles op het gebied van ICT. Ik zet toffe projecten uit voor kinderen en coach collega's. Ook ben ik vaste toetsenist van o.a. Hanne de Vries en Rogier Pelgrim.. en speel bij Mozaiek0318.

Dit bericht is geplaatst op 11-02-2018

Ik ben geboren in Terneuzen (Zeeland). Zoon van twee fantastische ouders en broertje van twee (geadopteerde) zussen. Ik ben liefdevol opgevoed en ben op geen enkel vlak tekort gekomen.
Ik ben opgegroeid in een evangelische gemeente. Een warme gemeente waar ik mezelf kon zijn en Gods aanwezigheid ervoer. Ik genoot van de liederen die we zongen en de muziek die de band speelde. Ik wilde ook in het muziekteam en leerde mezelf pianospelen. Mijn gemeente is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling.

In mijn jeugd was ik was stabiel, maakte mijn vwo af, heb nog een half jaartje HBO werktuigbouw gedaan en ging toen op kamers in Ede waar ik studeerde aan de CHE.
Toen ik op mezelf aangewezen was, kwam ik in een soort verlate pubertijd. Ik deed dingen waar ik vooral zelf zin in had en dacht niet overal even goed over na. Met het geloof had ik ook niet zoveel meer, ik begon me er tegen te verzetten. Af en toe ging ik nog eens naar een kerk, maar dat was meestal niet geheel vrijwillig. 

Toen ik mijn vrouw Jannica leerde kennen, begon ik te veranderen. Zij was zo overtuigd van Gods grootheid en kon daar zo enthousiast over vertellen. Ik ging nog wel eens met haar in discussie, maar dat had geen enkele zin. Ik merkte dat ik steeds meer open stond voor God in mijn leven, dat ik geraakt werd door worshipmuziek. 

We gingen in onze verkeringstijd samen op zoek naar een kerk en kwamen in Mozaiek0318 terecht. Dat was toen nog in de Shelter, een klein zaaltje met mensen. Ik werd geraakt door de puurheid, eerlijkheid en kwetsbaarheid. Ik zat regelmatig met tranen in mijn ogen tijdens een preek en voelde me erg thuis. Ik begon steeds meer Gods liefde te ervaren. Toen Jannica en ik ons mochten inzetten in het worshipteam, begon het als een familie te voelen. God heeft zoveel fijne mensen op ons pad gebracht, we voelen ons zo gezegend! 

Ik wil me laten dopen omdat ik geloof dat God dit van mij vraagt. Ik heb als kind al een keuze gemaakt om Jezus te volgen en heb me mijn hele leven enorm gezegend gevoeld. Ik heb een periode in mijn leven gehad waarin ik dacht dat ik het zonder God kon, maar God is altijd dichtbij geweest. Ik wil Jezus volgen en elke dag van hem leren. Ik ben trots om deel uit te maken van zijn gemeente en trots dat ik de keuze mag maken om me samen met Jannica te laten dopen.