Lisa Eikenaar

Ik ben Lisa Eikenaar, ik ben 24 jaar en studeer Social Studies in Ede waar ik ook op dit moment woon. Dit jaar loop ik stage als trajectbegeleider op een plek waar mensen wonen die net uit de gevangenis komen.

Dit bericht is geplaatst op 11-02-2018

Als kind heb ik het voorrecht gehad dat mijn ouders mij hebben opgedragen en zij hebben mij Christelijk hebben opgevoed. Van hen heb ik geleerd dat het belangrijk is om voor de ander klaar te staan en om dankbaar te zijn voor de  mooie kansen en ervaringen die ik in het leven mag ontvangen. Als tiener ben ik op zoek geweest naar wie God voor mij was, ik had het idee dat Hij nog ver weg van mij was. Er was een leegte in mij en ik kon maar niet ontdekken hoe deze opgevuld kon worden. Rond mijn negentiende kwam ik meer in contact met mensen die ook bezig waren met het geloof, wat mij heeft geholpen om een beeld te krijgen van wie God nou eigenlijk is. Ik kreeg meer rust in mijn hart en ik kreeg het antwoord op de vraag hoe ik mijn leegte kon opvullen: de liefde van God. Als ik eerlijk ben lukt het mij nog niet helemaal om mijn hele hart voor Hem open te zetten.

De afgelopen paar jaar is God wel steeds groter voor mij geworden en heb ik voor Hem gekozen. De betekenis van wat Jezus voor ons heeft gedaan is ook in mij gaan leven. Hierdoor heb ik een groot verlangen gekregen om mijn leven aan Hem te geven en ik steeds meer wil worden hoe Hij mij heeft bedoeld. Ik heb mogen beseffen dat er voor mij maar één optie is en dat is Hem volgen met heel mijn hart. Dat is geen garantie voor alleen nog maar blijdschap in mijn leven maar wel de zekerheid dat ik ieder moment rust en hoop bij Hem mag vinden. Ik mag mijn strijd en twijfels hebben maar daar wordt God en Zijn liefde voor mij niet kleiner door. 

De afgelopen paar jaar heb ik verschillende kerken bezocht. In een paar van deze kerken lieten mensen zichzelf dopen. Ik voelde op die momenten altijd ontzettend veel blijdschap en het idee om mijzelf ook te laten dopen is steeds meer gaan kriebelen bij mij. Ik geloof dat God mij het verlangen  geeft om mij te laten dopen en ik wil Hem gehoorzamen. Het is een teken van de eenheid die ik met Hem heb en een stap in mijn leven waar ik altijd op kan terugvallen. Ik ben God dankbaar, er is niemand die zo betrouwbaar en liefdevol is als Hij!