Bas Zoeteweij

Mijn naam is Bas Zoeteweij, ik ben 43, woon in Elst (Ut) en ben bijna 24 jaar getrouwd met Janneke. We hebben geen kinderen, maar wel een hele lieve grote hond.

Dit bericht is geplaatst op 11-02-2018

Ik was altijd een probleemkind. In tegenstelling tot mijn broers en zussen was ik tegendraads. Er was altijd wel sprake van problemen en ik heb altijd een grote onrust gekend. Ik ben dan ook jong uit huis gegaan, omdat het thuis echt niet meer ging. 
Ik ben jaren verslaafd geweest, en na een hele moeilijke jaren en aandringen van mijn vrouw en andere mensen heb ik in mijn wanhoop toch hulp gezocht. 
Inmiddels, na het volgen van het hele programma ben ik 308 dagen clean!

Tijdens mijn verblijf van ca 6 weken in de kliniek is de behandeling met name gericht geweest op stap 1: “Wij erkenden dat wij machteloos stonden tov onze verslaving en dat ons leven hierdoor stuurloos was geworden”.

Tijdens de laatste week van mijn verblijf ben ik ook begonnen aan stap 2: “Wij kamen ertoe te geloven, dat een macht groter dan onszelf, ons weer geestelijk gezond kan maken”.

Toen ik thuis kwam ben ik begonnen aan stap 3: Wij besloten om onze wil en ons leven over te dragen aan de zorg van God zoals wij Hem begrijpen”.

Na mijn verblijf in de kliniek ben ik bijna elke zondag in Mozaiek0318  geweest. Toen ik op een gegeven moment aanwezig was tijdens de preek “laat je dopen” , van Kees Kraayenoord, werd ik enorm geconfronteerd door het verhaal van Petrus waarin Petrus tot 3 x toe vertelde “ik ken hem niet…ik ken hem niet…ik ken hem niet.” Ik realiseerde mij dat ik altijd in ontkenning geleefd heb, maar nu eigenlijk een diepe wens heb om Jezus wel te leren kennen. 
Toen verderop in het verhaal Kees vertelde hoe Jezus op Petrus reageerde en Petrus tegemoetkwam door bij de laatste keer dat van Petrus te vragen wat hij wel kon geven, nam ik een besluit. 
Ik wil Jezus leren volgen.