Annet Neve-Struik

"Ik ben gered door Jezus en wil me laten leiden door Zijn Heilige Geest". Al lang liep ik met de gedachte of ik me, na als kind gedoopt te zijn, zou laten dopen door onderdompeling, als geloofsdoop, mede door gesprekken die ik daarover voerde en door stukjes die ik er over las en door preken die ik erover hoorde.

Dit bericht is geplaatst op 26-11-2017
Annet Neve-Struik

Ik ben dankbaar dat mijn ouders mij als baby hebben laten dopen en mij hebben voorgeleefd wat het betekent om met God te leven. Thuis was er een meningsverschil over de doop toen mijn broer zich liet “overdopen”.

Tijdens doopdiensten in Mozaiek0318 dacht ik er over om naar voren te gaan als er gevraagd werd wie zich op dat moment ook wilde laten dopen, maar er werd dan ook vaak bij gezegd dat God je dat dan in je hart zou geven.

Ik wilde daarom wachten tot God dat aan mij zou laten zien. Om dan te gehoorzamen.

Afgelopen weekend las ik dat er weer een doopdienst zou zijn in Mozaiek0318. Gek genoeg voelde ik tegenzin om te gaan, misschien door teleurstelling dat God het me nog niet had laten zien. ’s Avonds toen ik naar bed ging, heb ik God gevraagd of Hij mij een teken wilde geven als ik me mocht laten dopen.
En dat heeft Hij gedaan!

Ik kreeg ‘s nachts een droom:
Ik ging me laten dopen in Mozaiek0318, vreemd genoeg herkende ik niemand van gezicht terwijl we toch regelmatig de diensten bezoeken. Opeens zag ik dat er een babybadje klaarstond voor de doop en ik dacht meteen, nee, dat is toch niet de bedoeling, dat wil ik niet! Er gebeurde verder nog niets wat in de richting van dopen zou wijzen, waarop ik tegen mijn dochter zei dat ik de auto vast even dichterbij de kerk zou zetten omdat dat handig was voor na de dienst {dit stukje van de droom begrijp ik niet}. Toen ik weer terugkwam in de kerk, was het babybadje weg en werd het grote bad klaargezet en gevuld voor de doop en Cees van Harten zei: zie, jullie weten wel hoe het moet! 
Toen werd ik wakker en besefte dat ik dit echt mocht zien als teken van God.
Ik kreeg een bijzondere gedrevenheid over me, nu gaat het gebeuren, pakte een tas met kleding en een handdoek en vroeg bij binnenkomst bij Mozaiek0318 of ik iemand kon spreken over de doop.
Een oudste nam me mee naar voren, vroeg of Jezus mijn Verlosser was en toen ik daar ja op zei mocht ik me laten dopen. 
Wat een bijzondere en mooie dag!

Met vriendelijke groet,
Annet Neve-Struik