Anne Heystek

Ik ben Anne en mijn naam betekent ‘genadig’. Dat is wat waarheid geworden is in mijn leven.

Dit bericht is geplaatst op 26-11-2017

De combinatie van een pijnlijke historie in de kerk waar ik opgroeide, kennismaking met het studentenleven en een flink portie nieuwsgierigheid en eigenwijsheid maakte dat ik God steeds verder de rug toekeerde. Ik voelde me vrij en aan geen enkel gebod gebonden want als je dan toch twijfelt aan het bestaan van God, waarom zou je dan wel al die regels opvolgen?

Ik leerde iemand kennen en hij vertelde dat hij naar Mozaiek0318 ging. Ik had veel oordelen over de kerk maar besloot het een eerlijke kans te geven. De preek ging over de Sameritaanse vrouw. Jezus ontmaskerde haar over de mannen in haar leven, in waarheid en in liefde. De woorden bleven maar resoneren in mijn hoofd.

Deze ontmaskering is het omkeerpunt geworden van een reis van vergeving en genezing door Jezus Christus. Een reis inderdaad, want dat ging niet van de één op de andere dag. Nog steeds ben ik onderweg maar hoe liefdevol en teder leidt God op die weg, one step at the time. Hij omarmt mijn verleden en wil de puinhopen herstellen van een tijd waarin Hij geen enkele rol speelde in mijn leven. Dát is genade!

Het is alsof je in je ogen wrijft en steeds helderder gaat zien. De vermeende vrijheid van vroeger bleek gebondenheid te zijn. Als je dan terugkrijgt, voel je je steeds kleiner worden onder Zijn grootheid.

Als je dit zo leest, en dit is nog maar het topje van de ijsberg, wil ik je hiermee bemoedigen. Er is een weg, er is een uitkomst. Als Hij het bij mij kan doen, kan Hij het bij jou ook.

Door mij te laten dopen wil ik erkennen dat Hij God is, mijn Schepper en Redder en dat ik de rest van de reis met Hem, hand in hand, wil vervolgen.