Joukje Lassche

Mijn naam is Joukje Lassche. Ik ben 38 jaar. Getrouwd met Dick en samen hebben we drie jongens van 13, 11 en 8 jaar. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin, waar mijn ouders mij als baby hebben laten dopen.

Dit bericht is geplaatst op 26-11-2017

Door de christelijke opvoeding en het bijbehorende onderwijs wist ik al veel over de bijbel, waar ik mijn ouders dankbaar voor ben! In mijn tienerjaren had ik veel vragen en twijfels. Dat heeft me ertoe aangezet zelf veel bijbel te gaan lezen. Ik raakte daardoor voor het eerst onder de indruk van Gods liefde voor de mensen en dus ook voor mij. In die tijd deed ik ook belijdenis.

Maar het heeft lang geduurd voordat ik echt bewust was van mijn identiteit: geliefd door Jezus!! Dat gebeurde na een bijzonder VrijZijn-weekend en werd o.a. bevestigd door de meest bekeken preek van Henri Nouwen. In de afgelopen zeven jaren is er veel gebeurd waarbij ik Gods aanwezigheid mocht ondervinden. Zo kom ik bijvoorbeeld steeds meer los van het idee dat ik er alleen voor sta als het er op aankomt. Dat was ook echt nodig, want voor mezelf en mijn omgeving maakte ik het niet makkelijk…
Ik heb veel mogen ontdekken van het wonder van het kruis en de betekenis daarvan in mijn leven. Ik heb grond onder mijn voeten gekregen, onder mijn leven gekregen. Het nieuwe leven met Jezus doet mij verlangen naar het grote markeermoment ‘de geloofsdoop’ wat symbool staat voor met Hem begraven zijn en opstaan in een nieuw leven!