Roxanne van Oudheusden

Ik ben Roxanne, 16 jaar en wil me graag laten dopen. De afgelopen jaren heb ik niet het standaard leven van een tiener geleefd.

Dit bericht is geplaatst op 03-07-2022

Ik heb geworsteld met onder andere depressie, suïcide, mijn identiteit, trauma’s, angsten, paniekaanvallen en een eetprobleem. 

Deze problemen bij elkaar zorgde ervoor dat ik geen middelbare school heb kunnen volgen, een klein sociaal netwerk heb en sinds begin 2021 ook thuis wonen geen optie meer was. Hierdoor ben ik afgelopen 1,5 jaar van opname, naar opname gegaan en heeft mijn vertrouwen in hulpverlening een grote deuk opgelopen.  

Waarom ik me nu wil laten dopen is eigenlijk simpel. Ik heb al sinds mijn 13e getwijfeld over de doop. Daarin speelde de vraag ‘ben ik wel goed genoeg’ een grote rol. Ik val op vrouwen, heb mentale problemen, en de strijd is nog niet gestreden.  

Maar God is goed. Hij is machtig en helpt mij. En bij God mag ik komen zoals ik ben, en dat wil ik doen en zichtbaar maken door mijn doop. Ik wil met mijn hele leven, bij Hem komen en zeggen; hier ben ik. Help mij.  

 

In mijn zoektocht en twijfel heb ik een droom gehad, waarin ik me bewust ben geworden bewust te willen kiezen voor God, en de ruimte voor satan in mijn leven te sluiten. Ik wil bij God horen, bij Jezus, bij de Heilige Geest, daar is het goed. Hoewel ik het spannend vind, heb ik gebeden en rust en zekerheid gevonden in mijn besluit om in de doop mijn oude leven achter te laten en een heel nieuw leven te beginnen.