Elisha van Braak

Ik ben Elisha van Braak, 17 jaar oud en ik ben opgegroeid in een gezin met 1 broer en 2 broertjes. Het christelijk geloof was vanzelfsprekend in ons gezin, het hoorde erbij.

Dit bericht is geplaatst op 17-04-2022

Maar het leefde niet echt voor mij persoonlijk.
Vorig jaar november kreeg ik corona en werd ik goed ziek. Ik kon 3 weken lang grotendeels alleen maar in bed liggen. Die eerste dagen in quarantaine verveelde ik mij en was ik het vooral zat om de hele tijd alleen op mijn kamer te zitten. Op een gegeven moment kreeg ik Mattheüs 11:28 in mijn hoofd. 'Kom tot Mij als je moe en belast ben en Ik zal je rust geven.' Ik ging naar Jezus toe en ontving een ontzettend diepe rust en vrede. Ik kon mijn pijn aan Jezus overgeven en Hij gaf er rust en vrede voor in de plaats. Hij zorgde en zorgt voor mij. Doordat ik ziek was, had ik veel tijd en ging ik mij veel meer verdiepen in de Bijbel en in mijn relatie met God.

Ik ontdekte dat Jezus zo groot is en dat Hij zóveel van mij houdt dat Hij Zijn goddelijkheid aflegde door aan het kruis voor mij te sterven, zodat ik gered zou worden. En dat deed Hij niet op het moment dat ik voor Hem koos, maar juist op het moment dat ik nog totaal niet met Hem bezig was. Daar kan ik alleen maar op reageren door voor Hem te kiezen, door mij te laten dopen. Ik wil niet meer mijn weg volgen, maar Zijn weg.