Michiel de Hoop

Mijn naam is Michiel. Ik ben 20 jaar oud en woon in Tiel. Ik heb 2 oudere broers en 1 jongere broer. Ik studeer Automotive aan de Technische Universiteit Eindhoven en zit in het tweede jaar. Daarnaast werk ik bij de Albert Heijn. Ik ben verder ook erg sportief en sociaal.

Dit bericht is geplaatst op 10-09-2017

Van jongst af aan ga ik al naar de kerk met m’n ouders en ik ga nu ongeveer een jaar naar Mozaiek0318.

Mijn hele leven wist ik al wel dat God bestond. Ik leefde daar alleen niet naar en erkende hem alleen (bijna) elke zondagochtend. Naarmate ik ouder werd, vervaagde het geloof steeds meer totdat ik zo diep in het dal zat dat ik me, door God, realiseerde dat er iets moest veranderen. Ik wist alleen niet hoe, dus ging ik op zoek. Ik begon te bidden voor verandering, en beetje bij beetje veranderde ik van binnen mede door blijvend gebed van m’n ouders en oma. 
Hoe meer ik op zoek ging, hoe meer ik God begon lief te hebben en te zien. Ik had nog nooit een persoonlijk geloof gehad, maar dat begon ik meer en meer te ontwikkelen. Al jaren lang wist ik dat ik dóór God gemaakt ben, maar ik realiseerde me toen pas dat ik ook vóór Hem gemaakt ben. Ik heb daarom iets minder dan een jaar geleden persoonlijk m’n keuze voor Jezus gemaakt, maar de doop bleef ik maar uitstellen.
Deze zondag wist ik eigenlijk in het begin van de preek al dat het mijn dag was, maar ik bleef smoesjes verzinnen en uitstellen. De preek bleef me maar raken en de Heilige Geest bleef aandringen. Ik probeerde er steeds tegenin te gaan, maar ik bleef me aangesproken voelen, totdat ik niet anders meer kon dan me laten leiden en Jezus te gehoorzamen.

Met mijn doop wil ik iedereen laten zien dat ik een volger van Jezus ben en me wil laten leiden door Hem.