Angelina Raterink

Mijn naam is Angelina Raterink, 27 jaar en ik woon in Veenendaal. Op 26 april 2018 hoop ik te trouwen met Menno Klok. Ik ben leerkracht op een christelijke basisschool waar ik met veel plezier lesgeef aan groep 6.

Dit bericht is geplaatst op 10-09-2017

Ik ben wel opgevoed met God, maar wij gingen niet naar de kerk en lazen ook niet uit de bijbel. Ik geloofde wel dat God er is, maar daar heb ik lang niets mee gedaan. Ik bezocht verschillende kerken, alleen nergens ging ik vaker dan één keer heen. Toen ik een relatie met Menno kreeg, die wel christelijk is opgevoed, ging ik bewust op zoek naar God en wat het geloof voor mij betekent. Ik ging met Menno naar de kerk en ook bij hem thuis leerde ik meer over God. Samen met iemand uit de kerk ging ik me verder verdiepen in de bijbel en hoe ik dat praktisch kon vertalen. Ik kende de verhalen maar las ze op een andere manier. Ik las over Jezus, over zijn liefde voor mensen. Dat zette mij aan het denken hoe ik Hem in mijn leven terug zie. Het gevoel is zo sterk dat ik het lastig vind om dit met woorden te omschrijven. Het verlangen om me te laten dopen was er, maar ik had het idee dat mijn kennis nog niet groot genoeg was. Nu weet ik dat het niet om mijn kennis van God gaat, maar mijn liefde voor God en Zijn liefde voor mij. Daar wil ik Hem met mijn doop voor danken.

Sinds januari gaan wij naar Mozaiek0318. Vanaf de eerste dienst die we bezochten voelden we ons welkom. Wekelijks mag ik ervaren dat God me raakt tijdens de kerkdienst en mijn hart steeds verder opent.

Ik wil mijn twijfels en onzekerheden wat betreft het geloof achter me laten. Ik wil volmondig JA tegen Jezus zeggen en daarom laat ik me dopen. Daarnaast hoop ik nog meer over God te leren en meer op Jezus te gaan lijken.