Regine van Gent

Ik ben Regine van Gent ben 47 jaar en kom uit Veenendaal. Ik ben al ruim 26 jaar getrouwd met Arend en samen hebben wij vijf kinderen. Laura 25, Willem 24, Rozemarijn 21, Rachel 14 en Bram 13.

Dit bericht is geplaatst op 22-02-2015

Ik ben door mijn ouders christelijk opgevoed en heb bijna mijn hele leven in de hervormde kerk gekerkt. Ging naar zondagsschool, naar club en catechisatie. Ik ging want het hoorde bij mijn opvoeding. 
In 2011 verhuisde wij naar Veenendaal Oost en zijn toen ook in Oost naar de kerk gegaan. In 2013 kwam er een periode dat wij niet meer naar de kerk gingen, toch misten we op zondag het naar de kerk gaan.
In december 2013 zag ik op facebook dat er kerstavond een dienst was in Mozaiek0318 en daar zijn wij met onze twee jongste kinderen naar toe gegaan. We voelde ons welkom en hebben genoten van de dienst. In deze kerk hoefde we niet perfect te zijn! Vanaf kerstavond zijn wij blijven kerken bij Mozaiek0318. 
Er kwam een serie preken over loslaten en leven, deze preken leken bedoeld voor mij!
Er was zoveel pijn, verdriet en strijd in mijn leven dat er geen plek was voor de liefde van Jezus. Ik moest loslaten wat mij gevormd had tot wie ik was.
‘Ik was de weg naar God volkomen kwijt’, een regel uit het lied ‘Uw liefde tegemoet’. Een lied wat ook weer voor mij leek geschreven. 
Ik wilde loslaten wat achter mij lag en mij richten op wat voor mij ligt, zoals Kees het in zijn preek zei.
Ik had zoveel gebeden maar kon nooit alles overlaten aan Hem, zorgen en verdriet beheersten mijn leven en stonden mijn leven met God in de weg. Er waren periodes dat ik niet eens meer bidden kon.
Na de preken over loslaten en leven vertrouwde ik erop dat ik zou kunnen veranderen.
Iedere dag weer bad ik en vroeg ik of God mij wilde helpen een ander mens te worden en ik merkte dat ik leerde om los te laten en alles in Zijn hand te leggen, ik hoefde het niet langer alleen te doen want zo had het de afgelopen jaren steeds gevoeld. Ik wist dat God er was maar had Zijn aanwezigheid nog nooit zo gevoeld als in die periode. God was echt met mij aan het werk!
Onze dochter die al heel lang niet meer in de kerk was geweest en God uit het oog had verloren, zag dat ik veranderde en vroeg mij waar dit door kwam. Ik vertelde haar dat het kwam door dat wat ik hoorde in Mozaiek0318. Zij beloofde mij om er eens te komen want het maakte haar nieuwsgierig.
Rozemarijn kwam afgelopen zomer naar Mozaiek0318. 
Jarenlang had ik voor haar gebeden en ik wist dat God haar vast had gehouden maar ik had nooit durven hopen dat zij doordat ik als moeder veranderde weer naar de kerk zou gaan en de weg terug naar God weer zou vinden.
Een verstandelijk geloof heb ik van kinds af aan gehad maar ik mag het nu ook voelen, ik heb een levend geloof nu! Ik mag weer stralen, ik mag weer weten dat ik wat waard ben en het belangrijkste is dat ik mag weten dat God van mij houd zoals ik ben met al mijn fouten!
Natuurlijk heb ik momenten dat ik terugval in mijn oude negatieve gewoontes maar juist als ik zwak ben is Hij sterk! Ik vertrouw op Hem.
Ik wil Hem mijn verdere leven volgen, ik wil achter me laten wat geweest is en mij richten op wat voor mij ligt, dat is ook de reden dat ik mij wil laten dopen.
Door Jezus echt toe te laten in mijn leven ben ik een ander mens geworden!