Marthy de Wildt

Ik ben Marthy de Wildt geboren en opgegroeid in Zeist. Kom uit een gezin van 3 kinderen waarin ik het enige meisje was. Zelf nu moeder van 4 kinderen, 3 zoons en 1 dochter en door fibromyalgie en reumatoïde artritus afgekeurd. Op vrijwillige basis instructeur bij de FNV Belastingservice.

Dit bericht is geplaatst op 22-02-2015

Van jongs af aan moest ik thuis voor het gezin zorgen daar mijn moeder ziek was en vaak onderweg naar of in het ziekenhuis lag. Geloof was taboe thuis, vader moest helemaal niets van het geloof hebben en vloekte enorm. Mijn ouders hadden voor een christelijke middelbare school gekozen omdat die "beter" bekend stond. Ik vond het reuze interessant en voerde diverse discussies met mijn godsdienstleraar, behaalde hoge cijfers maar kon er thuis helemaal niets mee. Op een gegeven moment werd ik ook uitgekozen om voor de kerstvakantie in de kerk een stukje voor te dragen, was reuze trots maar kon mijn enthousiasme thuis niet delen.

Op 19 jarige leeftijd trouwde ik met een man uit een gereformeerd gezin. Geloof was nog wel aanwezig in dat gezin maar mijn man deed er niets meer mee, uit dat huwelijk werden twee kinderen geboren maar strandde na 11 jaar. Een collega van mij toentertijd had al gezegd dat ik eens naar God moest gaan met mijn problemen, daar zou ik dan rust vinden. In die 11 jaar was ik namelijk werkzaam geweest in een streng gelovig verpleeghuis en had gewerkt met monniken dus op de een of andere manier bleef het geloof als een klein dun rood draadje door mijn leven lopen. Echter door mijn vroegere thuis situatie had ik een soort schaamte gevoel.

Na enige tijd ging ik hertrouwen en uit dat huwelijk werden eveneens twee kinderen geboren. Familie van mijn man welke hier in Veenendaal woonden hadden ons mee genomen naar de Sing-in en naar de Shelter en de interesse werd weer gewekt. In Steenwijk waar wij voorheen woonden konden wij het niet echt vinden en stond het op een laag pitje, totdat wij in november 2013 in Veenendaal kwamen wonen. De kerstdienst waar ik met mijn schoonzusje en neefje naar toe ben geweest was een dienst waarvan het leek dat die speciaal voor mij was en werd daar zo geraakt dat er meer mee moest gebeuren. Naar aanleiding van de Bitja in Renswoude wilde mijn schoonzusje samen met mijn man de Alpha cursus gaan volgen. Met de introductie ben ik mee gegaan en heb de Alpha cursus samen met mijn man gevolgd.

Dit afgelopen jaar heb ik goed kennis gemaakt met God en ook mogen ervaren hoe krachtig God is. Heb heel veel zorgen in mijn leven gehad, gekregen en heb ze nog maar heb in God een luisteraar, vriend, een baken maar vooral ook een rust gevonden. Heb de bevestiging gekregen dat God inderdaad vrij maakt en mocht dan ook nog getuige zijn van Gods wonder. Ik hoef mij niet meer te verstoppen en mag hardop zeggen dat ik geloof. Daarom wil ik nu JA zeggen tegen God in de vorm van dopen.