Maaike van der Meij

Ik ben Maaike van der Meij, 28 jaar en getrouwd met Wilco. Samen met onze 3 zoontjes Max (7), Jorick (6), Bas (4) wonen wij in Woudenberg.

Dit bericht is geplaatst op 22-02-2015

Het geloof was voor mij meer een uiterlijke vorm en ook iets wat voor mij nooit te bereiken zou zijn. Ik had er niet zoveel mee. Ik ging gewoon mee naar de kerk en deed wat er van mij verwacht werd. Maar diep van binnen was ik er eigenlijk wel klaar mee.

Er kwam op mijn werk een nieuwe collega, die vertelde dat geloven bestaat uit: ‘een relatie hebben met God’. Dit was totaal nieuw voor mij. Ik was er erg door verward, maar werd er ook door geprikkeld. Ik ging op zoek naar God en naar mezelf. Het was geen makkelijke zoektocht.  Ik kwam in een identiteitscrisis terecht en had relatieproblemen. Ook was de opvoeding van onze boys heftig.

Ik ontdekte dat ik niet een relatie had met het Licht/Leven (God), maar met het duister / de dood. Het duister wist altijd mij wel een antwoord of advies te geven, wanneer ik het moeilijk had. De beste oplossing die het duister mij bood was om te stoppen met het leven. Ik geloofde dat dat inderdaad het beste was. Maar door ingrijpen van God is dit op het laatste moment niet gebeurd!

Ik ben dankbaar voor de door God gegeven mensen om mij heen. Die mij door deze strijdt heen hielpen, door gesprekken, bemoedigingen en gebed!

Ik moest afscheid nemen van mijn relatie met het duister. En dat ging niet zonder slag of stoot. Maar het Leven overwint altijd!!

Ik wil d.m.v. de doop opstaan in een heel nieuw leven. Samen met het Licht, die voor mij het duister overwonnen heeft!! En om aan de geestelijke wereld te laten zien, dat mijn leven aan Jezus toebehoord!