Elianne Vlieg

Ik ben Elianne, ik ben 15 jaar en ik wil graag mijn leven geven aan Jezus. Ik woon in Veenendaal met mijn lieve ouders en broers en ga hier ook naar school, het CLV. Inmiddels zit ik in het 3de jaar van VWO en heb het daar eigenlijk altijd wel naar mijn zin met vriendinnen. Verder vind ik het leuk om af te spreken met vriendinnen, te shoppen en te dansen. Dansen is ook mijn sport en ik doe dit al 5 jaar met veel plezier.

Dit bericht is geplaatst op 22-03-2015

29 september 1999 werd ik geboren als jongste van 3 kinderen. Vanaf toen ben ik christelijk opgevoed. Nou ja “christelijk” kun je beter zeggen. We gingen wel naar de kerk en baden voor het eten, maar echt geloof was er niet. Toen ik ongeveer 6 was namen mijn opa en oma me voor het eerst mee naar de herstelweek (nu wel: vrij zijn zomerconferentie). Hier zag ik wat God echt kon doen en wie hij echt was. Maar ja toen ik eenmaal thuis kwam, was alles weer zoals eerst. Mijn ouders waren immers niet mee die week.
Op mijn 8ste of 9de namen mijn opa en oma ook mijn ouders mee daarheen. Die ervaarden daar de geest van God en kwamen echt tot geloof. Vanaf toen ging het allemaal een beetje anders. Mijn ouders waren meer met geloof bezig, gingen wel eens naar conferenties en besloten ook zelf naar de herstelweek te gaan. Eigenlijk ging alles wel prima. Tuurlijk waren er zo z’n ups en downs, maar dat was telkens maar tijdelijk. Zelf vond ik het allemaal wel prima gaan en was ik niet echt met God bezig. Totdat ik vorig jaar in een dip kwam waarin ik me eenzaam voelde en niet echt gezien door mensen en God. Als ik nu terugkijk op deze periode, zie ik hoe God mij heeft voorzien en bij mij was. Hij heeft me geweldige vrienden gegeven en belangrijker nog: hij heeft mij een leven met hem gegeven. Ik heb zijn liefde en aanwezigheid ervaren, en heb besloten hem te gaan volgen. Daarom laat ik mezelf dopen. Om een nieuwe start te maken, en dit keer met God als leider.