Daniel van Hasselt

Ik ben Daniel van Hasselt. Waarom wil ik mij laten dopen? De laatste 5/6 jaar van mijn leven heb ik beleefd als een enorme Roller Coaster.

Dit bericht is geplaatst op 22-03-2015

Nadat we in 2009 samen met een vriend een droom probeerde te verwezenlijken, een eigen eetcafé,  werd mijn vrouw Dineke in dat zelfde jaar getroffen door een ernstige vorm van darmkanker. Door een samenloop van omstandigheden was een voortzetting onder andere daar door niet haalbaar meer en kwam er een vroegtijdig einde aan deze droom.

Gelukkig tijd om te zorgen voor haar maar ook voor onze 2 kinderen Sander (toen 13) en Simone (toen 11) gelukkig na 2 maanden weer een nieuwe job. Toen het volgende ongeluk op ons pad kwam, Sander werd aangereden op de Cuneraweg ernstig hersenletsel en 8 dagen in een diep coma in het UMC waar wij samen hebben gewaakt naast hem. Gelukkig ontwaakte hij en kon hij beginnen aan zijn herstel.  Nog 3 weken UMC met een deel van zijn lichaam verlamd, een oog met half zicht, en diverse botbreuken. Verder kon hij niet praten en niet  lopen. Vervolgens na de Hoogstraat om 4 maanden aan zijn revalidatie te werken. In deze periode lag Dineke ook regelmatig in Ede of had de nodige verzorging nodig. Gelukkig had ik veel lieve mensen om mij heen om ons daar bij te helpen met name Jan (broer van Dineke) en Riet (zus van Dineke) waren in hier een enorme steun.

Sander herstelde gelukkig weer voor 99% en ik ben dankbaar dat ik heb nog om me heen heb,

Op 10 mei 2010, de dag waarop haar inmiddels (ook op jonge leeftijd) overleden moeder jarig zou zijn, stapte Dineke uit het leven en ging naar een plaats waar ze een onvoorwaardelijk geloof in had DE HEMEL.

Vragen, vragen, vragen omdat er in en rond deze periode nog meer gebeurd is waar ik heel veel moeite mee  heb gehad.

Toen leerde ik mijn nieuwe liefde kennen Willeke. En door en met haar kwam ik na een mooi gesprek op een zondagmiddag bij vrienden in de met onder het genot van een goed glas wijn in aanraking met Mozaiek0318. En ben dus mee gegaan omdat ik al die jaren op zoek ben geweest naar meer.

Onbewust van mijn aanwezigheid toen, gaf Kees mij antwoord op de vragen die ik toen had. En van dat moment is mijn geloof en vertrouwen in Jezus enorm gegroeid en versterkt.

Ik heb naast dit alles een ruig leven geleidt en heb zo’n beetje alles gedaan wat God verboden heeft.

De doop is voor mij een nieuw begin, ik wil mijn oude ik achter mij laten, ik wil mijn geloof in Hem bevestigen omdat ik weet dat ik welkom ben bij Jezus zoals ik ben, was maar zeker wie ik wil zijn. Ik heb Zijn steun nodig om samen met Willeke en onze 4 kinderen het leven te leven zoals het hoort.

Mijn verhaal hier beschreven is de verkorte versie! Ik ben dankbaar dat ik heb geleerd welk onvolmaakt vertrouwen Dineke had in haar geloof en in Jezus. Deze les heeft mij begrip gebracht over zijn ondoorgrondelijke weg.