Simone Beijer

Ik ben Simone Beijer, ik ben 39 jaar oud, getrouwd met Geurt en moeder van 2 prachtige dochters, Ilse van 16 en Janine van 12. Ik ben trouwambtenaar (het mooiste beroep dat er is) en voorzitster van onze Stichting Bitja, wat dochter van God betekent. Met deze stichting organiseren we o.a. christelijke vrouwendagen.

Dit bericht is geplaatst op 22-03-2015

Ik ben opgegroeid in een heel veilig en geborgen gezin met een lieve vader en moeder en twee kanjers van broertjes. Van jongs af aan is Jezus mijn vriend, mijn redder en verlosser geweest. 
Op mijn 19e jaar deed ik samen met mijn man, toen nog verloofde, belijdenis omdat ik op dat moment zeker wist dat ik verder wilde met God, met Jezus. “Ik zet mijn treden in uw spoor”, zong ik vol overtuiging en daar zei ik Ja tegen Jezus.
Vanaf ons trouwen nu, bijna 20 jaar geleden, wonen we met veel plezier in Renswoude. 
Daar kerkten we ook altijd, maar sinds ik bij Mozaiek kom, heb ik iedere zondag het gevoel dat ik thuis kom.

Ik ben als kind gedoopt en heb heel bewust belijdenis gedaan. Toen ik jaren geleden hoorde dat er ook volwassendoop was heb ik daar best veel over nagedacht, maar ik kwam tot de conclusie dat het met name gaat om de bewuste keuze voor Jezus en de doop met de Heilige Geest.
Die laatste mocht ik jaren geleden al ervaren en vanaf dat moment ging God, nog meer dan daarvoor, een weg met mij. Ik mocht 2 christelijke gedichtenbundels uitgeven, lezingen geven, vrouwendagen organiseren en ga zo maar door. Dus me laten dopen als volwassene, had dat dan nog toegevoegde waarde?
Anderhalf jaar geleden viel mijn lichaam uit….Ik bleek zo lang doorgelopen te hebben met een burn-out dat mijn lichaam letterlijk besloot dat het genoeg was. Ik wilde perfect zijn en God niet teleurstellen, dus liep ik maar door tot het letterlijk niet meer ging. 
Het afgelopen jaar heb ik een revalidatietraject moeten doorlopen en ben ik de Royal Mission bijbelschool gaan volgen. Daardoor ben ik meer van mezelf gaan houden en is uiteindelijk doorgedrongen dat het goed is, ook al doe ik niets. IK BEN GOED GENOEG VOOR JEZUS! God is in mijn niet teleurgesteld, omdat Hij mij ziet, door Jezus heen.
Ik zei: Als God wil dat ik me laat dopen, dan zal het me duidelijk worden. Ik voel het nu niet, maar……. Laat er geen doopdienst zijn, waarbij ze zomaar vragen wie er nog meer wil, want ik geloof niet dat ik kan blijven zitten als Jezus mij uitnodigt……Want wie zegt er nu nee tegen Jezus? Ik niet.
Hans Koornstra vertelde ons pas over de doop van Jezus. Daar zei Jezus ja tegen het kruis. Daar begon het al. Daar begon Hij zijn weg en werd hij gedoopt met de Geest. Daar met Zijn doop zei Jezus ja tegen mij.
En vandaag toen Kees vroeg of er mensen waren die gedoopt wilden worden, kon ik niet anders dan in gehoorzaamheid naar voren gaan en met mijn volwassendoop (opnieuw) JA zeggen tegen Jezus!