Anita Willebrand

Ik ben Anita Willebrand, 59 jaar gelelden geboren in Rotterdam. In 1979 getrouwd met Ko en ben moeder van vier kinderen en tevens oma van drie kleinzoons en een kleindochter. Ik ben van huis uit Nederlands hervormd opgevoed, mijn ouders waren heel actief in het kerkenwerk. Als baby ben ik gedoopt en heb na ons trouwen belijdenis gedaan in de hervormde kerk. 

Dit bericht is geplaatst op 10-05-2015

Na ons trouwen gingen wij wonen in Krimpen a/d Lek en kerkten daar in de hervormdebondsgemeente. Ko en ik vonden deze kerk eigenlijk niet aansluiten bij onze ideeën van geloof maar je wil toch graag je kerkgang voortzetten. Onze kinderen werden geboren en we lieten hen ook dopen in deze kerk. Naarmate de kinderen opgroeiden kwam er steeds meer verzet en vragen of we wel bij de goede kerk waren aangesloten. Het uit gewoonte volgen van een kerk of ja wat dan.................intussen was ik secretaris geworden van de plaatselijke evangelisatiecommissie, welke een samenwerkingsverband was tussen de gereformeerde kerk en de hervormdebondskerk. Dit samenwerken sprak mij heel erg aan maar daardoor kwamen ook de vragen.
Door het werk van Ko zijn we in 1993 verhuisd naar Veenendaal. In Veenendaal zou het zo fijntjes zijn. Ik had geen idee wat men daar mee bedoelde. Ik zag het als een bevrijding en we zouden kerkelijk een nieuw leven gaan opbouwen, zoveel keus!!!! We sloten ons aan bij het Erf. In het begin erg fijn. Maar na verloop van tijd was het elke zondagochtend een strijd om met de kinderen naar de kerk te gaan. Als je dan na geruzie in de kerk zat dacht ik wat doe ik hier. Onze kerkgang verwaterde....................
Mijn leven kabbelde zo door en ik dacht het gaat zo ook best goed. Of ik nu naar de kerk ga of niet. Financieel ging het steeds beter en de verleidingen kwamen steeds dichter bij. Ja ik die periode heb ik een paar flinke misstappen gemaakt in mijn leven. Gelukkig heb ik die achter mij kunnen laten maar dan verder was best moeilijk. Ik ontving heel veel steun van mijn man en kinderen. Op de weg terug kwam ik meer en meer in contact met mensen die een levend geloof hebben. We praten er veel over. Ik ging ook met hen mee naar verschillende gemeentes totdat ik hoorde dat mijn schoonzoon naar het Mozaiek0318 ging. Ik vroeg hem wat is dat voor een kerk waarop hij zei,” dat ga ik je niet vertellen, je gaat maar mee...” en zo ging ik goed een jaar geleden naar het Mozaiek0318. Wat een verademing daar te horen dat je welkom bent zoals je bent.............en ik kwam tot een levend geloof. Wanneer precies kan ik niet zeggen maar in het afgelopen jaar heb ik ervaren en ben ik heel erg dankbaar dat God mij nooit heeft losgelaten maar hij mij gedragen heeft en op de goede weg heeft teruggeplaatst. God is groot!
Ik wil mij laten dopen omdat ik de zoon van God, Jezus wil volgen en omdat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is!