Wilrieke van Geresteyn

Mijn naam is Wilrieke van Geresteijn. Ik ben 31 jaar en getrouwd met Martijn. Samen wonen we in Veenendaal en hebben 4 kinderen, 3 zoons van 7, 4 en 1 jaar en een dochter van 6 maanden.

Dit bericht is geplaatst op 10-05-2015

Ik ben geboren en opgegroeid in Voorthuizen. Met mijn familie ging ik naar de Hervormde kerk, waar ik als baby ben gedoopt. Mijn ouders hebben mij de basis voor mijn geloof mee gegeven en daar ben ik ze heel dankbaar voor.
In mijn pubertijd ben ik daar bewuster mee aan de gang gegaan en ging naar catechisatie, club e.d. Ook heb ik de Alpha cursus gevolgd en daar, tijdens het weekend over de Heilige Geest, voor het eerst Gods nabijheid ervaren. Dat was zo bijzonder!

Op mijn 18e leerde ik Martijn kennen. Kort daarna heb ik, doordat ik op persoonlijk gebied in de knoop kwam te zitten, best een moeilijke periode gehad, waardoor de kerk en alles daar om heen op een laag pitje stond. Ik wist wel dat God bestond, maar merkte dit niet. Toch kan ik zeggen, nu ik terugkijk, dat Hij mij al die tijd nabij is geweest.
Nadat Martijn en ik zijn getrouwd, kwamen we in Veenendaal wonen en werden overgeschreven naar de Hervormde kerk. Voor ons was deze gemeente niet de plek waar wij samen ons geloof konden verdiepen en we vonden moeilijk om een gemeente te vinden waar dit wel mogelijk was, waardoor onze kerkgang stopte. Twee jaar geleden zijn we op uitnodiging van vrienden bij Mozaiek0318 komen kijken. Na hier een aantal weken te zijn geweest hebben wij hier onze plek mogen vinden.

Sinds die tijd heb ik God en Jezus van een andere kant leren kennen, waardoor mijn geloof is veranderd en dit voor mij, stapje voor stapje een levende relatie wordt. Ik leer nu (ook al vind ik dit nog heel moeilijk) dat Jezus van mij houdt om wie ik ben, niet om wat ik doe en dat ik door Hem God de Vader mag leren kennen. 
Nadat ik de keuze had gemaakt om mij te laten dopen, heb ik op persoonlijk gebied veel strijd ervaren, waardoor mijn geloof steeds verder van mij af stond. Maar, zoals Ido pas vertelde, voor God is niets te klein. Al denk ik ‘Wat moet God met mij?’, voel ik mij nog lang niet goed genoeg en is mijn beeld van Jezus en God nog behoorlijk verknipt, Hij heeft al een plan bedacht voor mijn leven. Mijn ‘Ja’ is voor Hem genoeg…
Ik wil mij laten dopen zodat wat ik heb geleerd een zekerheid mag zijn, een fundament waar ik mijn leven met Jezus op mag bouwen, waardoor ik twijfels en angsten kan aanvechten en ik mag worden zoals Jezus mij heeft bedoelt.