Fabiënne van Asselt

Ik ben Fabiënne van Asselt, ik kom uit Veenendaal en ik doe VWO op het Rembrandt College. Mijn ouders zijn gescheiden. Ik ben de dochter van Carina Koerting-Hooijer en Dick van Asselt en stiefdochter van Michel Koerting en Annemarie Verwoerd. Ik heb een halfbroertje en een stief broertje bij mijn moeder, Matthias en Thijs. Ik heb ook nog een stiefbroer bij mijn vader, Jesse.

Dit bericht is geplaatst op 28-06-2015

Ik ben van af kinds af aan christelijk opgevoed door mijn moeder en ik ben gedoopt als baby. Toen ik nog jong was, dacht ik nooit zo over God na, totdat ik een tiener was. Op een gegeven moment begon ik heel erg te twijfelen aan God. Was God er wel? En moest ik alles wat in de Bijbel staat wel geloven? Ik besteedde bijna geen tijd aan mijn geloof, ik ging alleen naar de kerk. Maar ook daar lette ik niet op. De twijfel werd denk ik veroorzaakt door het gemis. Ik miste een band met God. Ik wist dat ik niet die band met Hem had, zoals mijn moeder met hem had, en dat voelde niet goed.

Wij komen nou al een hele lange tijd bij Mozaiek0318. Mozaiek0318 heeft mij laten zien hoe veel God van ons houdt. Ik wist dit natuurlijk wel, maar langzaam aan ben ik dat steeds meer gaan ervaren. Ik heb Youth Alpha gedaan samen met vrienden. Dit heeft mij heel erg geholpen om dingen beter te begrijpen. Ik ben ook meer gaan realiseren wat Jezus voor ons heeft gedaan en hoe bijzonder en mooi dat is. Ik ben meer in de Bijbel gaan lezen en meer gaan nadenken over mijn geloof in God. Vanaf toen ben ik echt gaan geloven.  

Jezus is geweldig! Iemand die stierf voor zo veel anderen, iemand die altijd goed was voor een ander en mensen altijd probeerde te helpen, dat is Jezus. Hij is iemand bij wie ik mij vrij mag voelen. Hij is iemand waar ik tegen op kijk. En vooral is Hij iemand die er altijd voor mij is, misschien niet zo in levende lijven, maar toch is Hij er altijd.  

Ik heb geleerd dat je het proces van geloven eigenlijk moet zien als een weg naar Parijs. Er komt een moment dat je zeker weet dat God jouw vader is en dat je nooit meer zonder Hem wilt leven. Op dat moment ben je aangekomen in Parijs. Ik ben daar nu, en na de informatieavond over het dopen wist ik meteen dat ik er klaar voor was en het heel graag wilde. Het leek wel alsof iemand van binnen zei dat ik het moest doen. Toen ik mij had opgegeven voelde ik mij zo blij, ik kon niet stoppen met glimlachen!

Ik wil graag gedoopt worden, omdat ik Jezus de rest van mijn leven wil volgen en de rest van mijn leven samen met Hem wil leven. Zijn liefde overwint alles! Hij houdt van je, no matter what!