Rachel van Reemst

Ik ben Rachel van Reemst, ik ben 19 jaar en ik woon in Bennekom met mijn ouders en 2 jongere broertjes. Ik studeer grafische vormgeving en ik heb een liefde voor fotografie en styling. En een grote passie voor God.

Dit bericht is geplaatst op 28-06-2015

4 jaar geleden was ik voor het eerst op opwekking. Er werd daar door een spreker verteld dat je moest leven met God zoals je een motor met zijspan rijdt, met God aan het stuur en jij in het bakkie. Ik wilde daar echter niets van weten, ik vond dat ik aan het stuur hoorde en God in het zijspan om de aanwijzingen te geven.

De jaren daarna is mijn geloof echter flink veranderd. Toen ik, inmiddels al 2 en een half jaar geleden, door vrienden meegenomen werd naar Mozaiek0318, begon mijn geloof steeds meer te groeien en in dit laatste jaar heb ik steeds meer een persoonlijke relatie met God gekregen. Ik begon Gods aanwezigheid, liefde en leiding steeds meer te voelen en te zien. In Mozaiek0318, maar ook meer en meer doordeweeks. Langzaam aan werd mijn geloof sterker en dieper en begon ik steeds meer te vertrouwen op Zijn plan voor mijn leven en liet Hem steeds meer mijn leven leiden.

Ik wilde nooit iets van me "opnieuw" laten dopen weten, ik was gedoopt als kind en ik vond dat genoeg. Tot er een paar maanden geleden opeens een verlangen in mij begon te branden om met mijn hele hart en ziel “ja” te zeggen tegen God. De week nadat dat verlangen begon te branden raakte God mij zo diep aan dat ik wel “ja” moest gaan zeggen. 

Ik heb een paar jaar flink last van mijn lichaam gehad, voornamelijk mijn beenspieren, de dokters in verschillende ziekenhuizen konden geen oorzaak of oplossing vinden. God heeft mij in die tijd acceptatie gegeven en mij geleerd dat ik op Zijn plan en liefde kan vertrouwen. Toen besloot Hij mij op een wonderlijke zondag bij Martin Koornstra te genezen. De pijn verdween en ik kon rennen, springen en dansen zonder pijn en mijn benen hadden nog nooit zo licht en tegelijk krachtig gevoeld. En de rust en het gevoel van vrede en geluk die ik die avond van Hem kreeg was onbeschrijfelijk.

De dagen daarna protesteerde mijn lichaam flink, maar na een paar dagen begon dat af te nemen en kan ik nu zeggen dat de pijn en krachtsverlies in mijn beenspieren weg is en dat ik vertrouw dat het niet meer terug komt. Niet alle pijn is weg, maar ik vertrouw op Zijn plan en Zijn liefde. God is zo goed.

God heeft mijn leven veranderd, ik heb een heerlijke vriendengroep (dtv-jongerengroep Mozaiek0318) gekregen, met mensen die met heel hun hart voor Jezus willen gaan. Mijn kijk op mensen en de wereld is veranderd en ik besef dat al ben ik niet altijd goed genoeg voor de wereld, ik ben en zal altijd goed genoeg zijn voor Hem, want Hij is liefde en mijn rots en dat laat Hij mij dagelijks ervaren.

Ik laat mij dopen omdat ik God niet in het aanhangbakje van mijn leven wil stoppen maar het leven wil leven met Hem aan het stuur. Gods wegen wil ik volgen met Hem in mijn hoofd en hart.