Tim Lee

Hallo, mijn naam is Tim. Ik ben 18 jaar oud en heb PDD-NOS ook wel herkend als licht autisme. Ik heb een vader, moeder, 2 broers en een zus. Ik ben christelijk opgevoed door mijn ouders waar ik hun super dankbaar voor ben. Verder heb ik ook een fijne jeugd gehad ook al was het niet altijd even makkelijk.

Dit bericht is geplaatst op 28-06-2015

Ik zit in Utrecht op school waar ik een opleiding volg voor medewerker ICT en loop stage bij een ICT bedrijf hier in Veenendaal.

Eind groep 8 begon ik depressief te raken en werd erg onzeker. Toen ging ik naar klas 1, maar dat was veel te druk voor mij en toen kreeg ik een psychose en werd 2 weken later opgenomen in Amersfoort.  Dat heeft 3 maanden geduurd en daar heb ik toen te horen gekregen dat ik PDD-NOS (vorm van autisme) heb. Daarna probeerde ik weer terug te komen op school maar het was veel te druk voor mij en toen hadden mijn ouders besloten dat speciaal onderwijs beter voor mij zou zijn.  Ik ben toen naar Ede naar school gegaan. Toen heb ik klas 1 overgeslagen en ben meteen doorgegaan naar klas 2. Ik had geluk dat ik een super leraar had want hij heeft mij veel geholpen met moeilijke dingen en plannen om te leren enz. Verder was het daar ook niet even makkelijk, maar door te bidden heb ik het uiteindelijk gered en heb ik mijn VMBO-diploma gehaald. Door mijn autisme kreeg ik ook veel woede aanvallen en daar heb ik veel last van gehad maar door te bidden en liederen te luisteren heb ik er nu steeds minder last van. En je leert  er ook wel meer mee om te gaan want ik heb nu al bijna 6 maanden geen woede aanval gehad en daar ben ik erg blij mee. Ik werk en loop stage bij Vision4it. Dat is een ICT bedrijf hier in Veenendaal. Ik heb ook daar geluk dat ik een top baas heb namelijk Marcel. Ik vind hem super aardig en hij begrijpt mij ook. Mijn broer Kevin werkt ook bij Vision4it en hij is ook erg lief voor mij en helpt mij ook vaak. Hetzelfde geldt voor mijn andere collega’s. Ik heb wel moeite om dingen te vragen en te zeggen omdat dat door mijn autisme en onzekerheid komt, maar ik geloof door te bidden en zelf meer te doen dat het steeds beter gaat en dat ik ook meer vrienden krijg. Ik ben namelijk weer naar “Durf te volgen’ gegaan en dat is echt een top groep. Zij helpen mij ook en het is ook fijn dat we daar praten over het geloof. Verder hoop ik over 2-3 jaar mijn diploma te halen voor ICT en dat gaat zeker lukken ook met de hulp van de Here Jezus.

Ik wilde al 2 jaar geleden gedoopt worden, maar toen stond ik nog niet sterk in mijn schoenen. Nu heb ik wel de keuze gemaakt om helemaal voor de Here Jezus te gaan en hem te volgen en te doen wat hij wilt. Hij heeft mij zoveel geholpen in mijn leven dat ik nu iets voor hem wil doen, namelijk dopen en mijzelf helemaal aan Hem geven.  En ik doe dit ook om mijn verleden los te laten en dat ik eindelijk verder mag kijken wat de Here Jezus voor mij heeft bedoeld en waar hij mij gaat gebruiken. En ik laat Hem nooit meer los!