Gertrude Verhagen

Mijn naam is Gertrude Verhagen, 49 jaar. Ik woon sinds een jaar samen met mijn vriendin in Veenendaal, en heb het daar erg naar mijn zin.  We zochten een nieuwe kerk, en zijn toen bij Mozaiek0318  terecht gekomen.

Dit bericht is geplaatst op 20-09-2015

Ik kom uit Nunspeet, uit een Ned. Herv. gezin met 5 kinderen en ben opgegroeid met de bijbel, vooral met de verhalen over Jezus en als klein kind vond ik die altijd prachtig en wilde hem al volgen. Sinds mijn pubertijd merkte ik dat ik lesbisch was, en heb me daar erg eenzaam in gevoeld.  In die tijd  kon je daar niet echt over praten. Ben naar Arnhem verhuisd en ben daar mijn geloof een beetje kwijt geraakt. Ik ging veel uit, op zoek naar geluk en leefde voor mezelf.  Toch merkte ik dat dit leven ook oppervlakkig was en ik verlangde terug naar God.  Ik worstelde met mezelf,  en wilde verlost worden van mijn rugzak met oud verdriet door afwijzing, schuldgevoel en angst en wilde dat een plek te geven ipv mezelf  te overschreeuwen.  Ik ging in  therapie,  opende mezelf  en zocht de kerk weer op, de Lutherse kerk, en verlangde naar meer.

Inmiddels kan ik zeggen dat Jezus mijn angsten, gevoel van afwijzing en negatieve gevoelens omgedraaid zijn naar meer innerlijke rust en vrede. Ik hoef me niet langer mezelf te bewijzen, of te verdedigen om wie of wat ik ben, want ik ben door Hem aanvaard. Daardoor kan ik nu naar andere mensen in mijn omgeving ook veel positiever zijn en dat uitstralen.  

In de Mozaiek-diensten, alpha cursus, vrijzijn weekend, gebedsdiensten met Martin Koornstra werd ik ‘geraakt’ door de HG waardoor in mij een verlangen ontstond naar meer. Meer van zijn aanwezigheid te merken.

Ik wil me graag laten dopen, omdat ik graag een discipel van Jezus wil zijn, en mij meer en meer wil laten leiden door de Heilige Geest, en meer en meer te worden zoals Hij mij ziet.