Geurt Beijer

Ik ben Geurt Beijer, 46 jaar, waarvan al ruim 20 jaar getrouwd met Simone. Samen hebben we 2 dochters, Ilse van 17 en Janine van bijna 13. We wonen in Renswoude, waar we eerder ook altijd naar de Koepelkerk gingen.

Dit bericht is geplaatst op 24-01-2016

Simone en de meiden gingen altijd al graag naar Mozaiek, maar ik had er iets meer moeite mee.
Sinds ongeveer een jaar kom ik nu wekelijks naar de dienst en ben ik me thuis gaan voelen.
Zo thuis dat we ook de introductiecursus hebben gedaan en deel gaan worden.

Ik ben de jongste uit een boerengezin en ik heb een oudere broer en zus. Vroeger gingen we naar de kerk, maar in mijn jeugd was ik er wel een beetje klaar mee. Wel zei ik altijd als ik een meisje krijg dat naar de kerk gaat, ga ik wel weer mee. En dat heb ik ook gedaan vanaf dat ik Simone leerde kennen. 
Ik ben chauffeur. Sinds 5 jaar rijd ik binnenland en ben ik 's avonds en in het weekend thuis. Daarvoor reed ik buitenland en was ik de hele week van huis. Vaak van zondagavond tot zaterdagmorgen. Ik deed dit werk altijd met veel plezier, maar toen de meiden ouder werden merkte ik dat ik graag meer thuis wilde zijn. Het gaat immers al snel genoeg.

Laat ik beginnen met zeggen dat ik een jaar geleden nog heel erg veel moeite had met de volwassendoop en sowieso met de voor mij nieuwe vorm van kerk, Mozaiek0318. Ik vond het rustig zitten en naar een orgel luisteren eigenlijk wel prima en makkelijk.
Maar ik merkte dat de preken mij veel dieper raakten dan ik gewend was en langzaam maar zeker veranderde er iets.
Simone koos in maart 2015 onverwachts voor de doop en Janine ook. Ilse is in juni met haar oma, mijn schoonmoeder, gedoopt. Hoewel ik dat moeilijk vond wilde ik me er toch wel iets meer in verdiepen en ben daarom onder andere bij Cees van Harten geweest om eens te praten.
Ik vond het heel fijn dat me niets werd opgedrongen en het prima is zo.

God heeft me het laatste half jaar duidelijk op het oog gehad en ik ben aan het veranderen gegaan. Ik werd steeds opener en misschien ook wel nieuwsgierig. Daarnaast heb ik ervaren dat God mij echt ziet en van mij houdt zoals ik ben. 
Ik heb heel veel gehad aan het boek "winnen voor de Koning" van Martin Koornstra. Ik had wel een paar Goliaths in mijn leven die ik moest verslaan en samen met God is me dat ook gelukt.

Wat betreft dopen ging ik daar steeds positiever tegenover staan. Ik kreeg door dat de kinderdoop in plaats van de besnijdenis is gekomen, Jezus deze ook had gehad en zich ook liet dopen. Dat er dus zeker niets verkeerds aan was. Want als Jezus het deed....dan hoeft niemand dat af te keuren toch? Ik had er alleen nooit eerder goed uitleg over gehad en pas als je jezelf ergens in verdiept kan je een mening vormen. Dus had ik er geen moeite meer mee als anderen zich lieten dopen, maar zelf hoefde ik nog niet zo nodig.

Ik was zondag absoluut niet van plan om me te laten dopen. Maar toen Kees zei dat het wel eens heet onder iemands stoel kon worden, wist ik dat God mij bedoelde. Het werd zo warm dat als ik was blijven zitten, ik letterlijk op de blaren had gezeten.
Ik kon absoluut geen nee meer zeggen en heb zelden zo hard JA geroepen.
Mijn meiden waren al gedoopt en ik merkte dat ik nu Ja kon zeggen en mijn plek als hoofd van het gezin ook hierin in mocht nemen. God riep en ik zei JA!