Jeanet van Remmerden

Ik ben Jeanet van Remmerden – van de Haar, 46 jaar. Getrouwd met Andre en samen hebben we 2 kinderen Martin van 20 en Lianne van 16 jaar. We komen uit Veenendaal en sinds 6 jaar wonen we in Elst.

Dit bericht is geplaatst op 24-01-2016

Ik kom uit een gezin van twee kinderen. Als kind ben ik gedoopt en heb ook op een christelijke school gezeten, maar in het gezin werd niet veel aan het geloof gedaan gingen ook niet naar de kerk, soms ging ik met mijn oma mee. Op 14 jarige leeftijd leerde ik Andre kennen en vanaf die tijd nam hij mij mee naar de kerk. Ruim 8 jaar later zijn we in de oude kerk getrouwd. We gingen in Veenendaal-west wonen en sloten ons aan bij de Westerkerk, we kregen twee kinderen en ook zij hebben de kinderdoop gekregen. 
In 1995 kwam Andre door een zware depressie en opname een poosje thuis te lopen, ons geloof kwam door alle gebeuren op een laag pitje te staan. 
Maar God heeft mij rijkelijk gezegend met vrienden die Hij op mijn pad bracht. En op plaatsen zoals conferenties waar ik heb mogen leren wie God is, en wie ik ben. En waar het verlangen in mijn hart vorm kreeg en betekenis.

In 2008 stierf mijn vader en een half jaar later kreeg mijn moeder borstkanker en ook zij stierf in 2010. In deze verdrietige periode waren we inmiddels ook verhuisd naar Elst en door te veel drukte belande Andre in een Burn-out wat overging in een zware depressie met verschillende opnames. Het ging van een depressie naar een manie wat uiteindelijk bijna ons huwelijk koste. Maar de liefde die God mij had gegeven heeft het overwonnen.

We hebben als gezin een moeilijke periode achter de rug. We zijn door diepe dalen gegaan maar altijd is God daarbij mijn schuilplaats, kracht en hoop. De littekens heb ik nog maar God zegt zelf in Jesaja 43: 
“Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, 
Laat het verleden nu rusten. Zie ik ga iets
Nieuws verrichten, nu ontkiemd het, heb je
Het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door 
De woestijn, maak rivieren in de wildernis.

Sinds een aantal jaren komen wij nu als gezin bij Mozaiek0318, we voelen ons hier erg thuis.
In 2014 heb ik bevrijdingspastoraat gedaan bij Fred en Margreeth. Ik wil al het oude achter me laten.
Ik laat mij dopen omdat ik niet zonder Jezus kan, zijn striemen zijn mijn genezing. 
Er is niets dat mij kan scheiden van de liefde van de Heer.