Marjolein Valk

Ik ben Marjolein Valk en ik ben nu 26 jaar oud. Ik ben vorig jaar afgestudeerd als maatschappelijk werker. Het helpen van mensen met bijvoorbeeld psychische en psychiatrische klachten is mijn passie en datgene wat ik met veel plezier doe.

Dit bericht is geplaatst op 24-01-2016

Ik ben eind 2014 ziek geworden en uiteindelijk is er halverwege het jaar 2015 een vorm van reuma vastgesteld, wat me lichamelijk beperkt in mijn doen en laten. Ik ben momenteel aan het kijken wat ik kan gaan doen wat betreft werk, het volgen van een revalidatietraject o.i.d. Ik ben woonachtig in Oss en woon sinds een paar maanden op mezelf in een appartementje vlakbij het centrum van Oss.

Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin met een moeder, vader en een zusje. Ik ben altijd een christen geweest en gebleven, maar ik heb wel tijden gehad waarin ik er minder mee deed en wat afgedwaald ben van God. 
Eind 2014 ben ik ziek geworden en na veel ziekenhuisbezoeken et cetera is er een vorm van reuma vastgesteld. Hierdoor ben ik lichamelijk beperkt en ik ben nu aan het kijken wat de mogelijkheden voor mij zijn. Ik ben uiteindelijk in 2015 met wat studievertraging toch geslaagd voor de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. 
Ik ben dit jaar samen gaan wonen met mijn ex-vriend, maar na een paar maanden is de relatie uitgegaan. Een paar weken voordat de relatie uit ging, ben ik me weer heel erg op God gaan richten. Ik heb mezelf weer volledig gegeven aan de Heer en laat me leiden door Zijn hand, waarschijnlijk is dit ook de reden dat de relatie uitgegaan is. Sindsdien ben ik weer heel erg veel met God en het geloof bezig en dit is dan ook de reden dat ik me heel graag wil laten dopen. Ik heb het gevoel dat het daar nu de tijd voor is en dat dat het enige is wat nog rest. Ik voel de aanwezigheid van God in mijn leven en ik ben blij met de keuzes die ik uiteindelijk gemaakt heb en ik kan niet wachten tot het moment van de doop!

Ik ben heel mijn leven een christen geweest, maar ik ben er nooit zoveel mee bezig geweest als nu en ik ervaar God in mijn leven. De doop is het enige wat ik nog moet doen en ik heb het gevoel dat de tijd daar nu rijp voor is. ‘Ik geloof in Jezus als de Zoon van God, die het ook reeds voor mij volbracht heeft en ik wil Zijn leerling zijn door niet alleen in Hem te geloven, maar Hem ook te volgen’.