Mark de Jong

Ik ben Mark de Jong geboren op 3 april 1973. Ik ben getrouwd met Dorien en de trotse vader van onze 2 kinderen Noor (11) Mees (9). Ik ben geboren in een christelijk gezin en ik ben dankbaar dat mijn ouders mij als baby hebben gedoopt en mij een christelijke opvoeding hebben gegeven. Toen ik ouder was en verder opgroeide is het geloof op een laag pitje komen te staan en dwaalde ik steeds verder af van god en de kerk.

Dit bericht is geplaatst op 05-06-2016

Tot ik in 2000 Dorien leerde kennen en kwam het geloof en God weer dichterbij. Toen hebben we een plaats gevonden in de hervormde gemeente in Geldermalsen gevonden. In 2000 zijn wij getrouwd in de hervormde kerk in Geldermalsen. Onze 2 kinderen zijn alle 2 gedoopt in de hervormde gemeente in Geldermalsen. In 2010 heb ik belijdenis gedaan. Toen ik in 2010 een burnout had was het God die bij me was en me op de been heeft gehouden. Het gedicht Voetstappen in het zand, heeft mij toen erg geholpen.

Ik droomde eens en zie
ik liep aan ’t strand bij lage tij.
Ik was daar niet alleen,
want ook de Heer liep aan mijn zij.

We liepen samen het leven door,
en lieten in het zand,
een spoor van stappen; twee aan twee,
de Heer liep aan mijn hand.

Ik stopte en keek achter mij,
en zag mijn levensloop,
in tijden van geluk en vreugde,
van diepe smart en hoop.

Maar als ik het spoor goed bekeek,
zag ik langs heel de baan,
daar waar het juist het moeilijkst was,
maar één paar stappen staan.

Ik zei toen “Heer waarom dan toch?
Juist toen ik U nodig had,
juist toen ik zelf geen uitkomst zag,
op het zwaarste deel van mijn pad…”

De Heer keek toen vol liefde mij aan,
en antwoordde op mijn vragen;
“Mijn lieve kind, toen het moeilijk was,
toen heb ik jou gedragen…”

Ik heb vaak gedacht Heer waar was u nou, maar de slotzin “Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb ik jouw gedragen…” Ik heb in die tijd alleen niet het idee gehad dat God mij droeg, boosheid en bitterheid namen de plaats in. Vragen, vragen, waarom, waar was u? Ik was boos teleurgesteld en riep waarom? Werd extra boos op God. Maar het was ook een hulpvraag! Zo werd het geloof steeds meer een uiterlijke vorm en ook iets wat steeds meer op afstand kwam te staan. Ik ging steeds minder mee naar de kerk op zondag. Dorien en de kinderen gingen naar de kerk en ik ging op de racefiets mijn rondje maken. En zo dwaalde we als gezin ook af van het geloof.
Totdat Dorien via een vriendin hoorde van Mozaiek0318 en we daar een keer zouden gaan kijken. In 2015 kwamen we voor de 1e keer bij Mozaiek0318 en ben erg dankbaar dat we hier met ons hele gezin, hier elke week bemoedigd mogen worden. Dit heeft mij verder gebracht in het geloof en ben ik gaan begrijpen wat het geloof inhoud. En is mij geloof een relatie met God geworden.
De woorden van het gedicht “Mijn lieve kind, toen het moeilijk was, toen heb ik jouw gedragen…” zijn mij het afgelopen jaar steeds duidelijker geworden. Mijn geloof was een verstandelijk geloof dat heb ik lang gehad maar ik ben het nu ook gaan voelen. Ik heb Jezus toegelaten in mijn hart, mijn geloof is levend geworden! Ik mag gaan stralen en dat ik het waard ben en dat ik mag weten dat God van mij houd zoals ik ben met al mijn fouten.
Met het dopen wil ik mijn oude leven af leggen en een nieuw leven beginnen. Samen met de Vader in de hemel ‘Good Good Father’. Met deze doop kies ik bewust met mijn hart voor een leven samen met God. God heeft mij gedragen toe het moeilijk was, ik ben voor hem weg gelopen maar heeft me steeds met open armen ontvangen en nu wil ik mijn leven samen verder. Hierom wil ik me laten dopen en te ervaren dat Jezus mij verder gaat helpen om verder te groeien in mijn geloof.