Gert-Hein van de Ruitenbeek

Ik, Gert-Hein, ben opgegroeid in een groot gezin met 8 kinderen, waarvan ik de 7e ben. Wij woonden in Putten en daar heb ik gewoond totdat ik getrouwd ben. Wij gingen in Putten naar de Hervormde Kerk en ik ben opgegroeid met het geloof in Jezus Christus. Wat natuurlijk geweldig is, als je van huis uit leert dat God een liefdevolle God is. Eigenlijk heb ik altijd geloofd in Jezus en dit geloof is eigenlijk met vallen en opstaan altijd blijven bestaan.

Dit bericht is geplaatst op 18-09-2016

Van momenten waarin ik echt overtuigd was dat God mij ziet staan en mijn geloof sterk was, tot momenten waarin ik dacht dat God echt niet op mij zat te wachten, met mijn zonden en kleine geloof. Doordat ik geen bijzonder bekeringsmoment heb ervaren, waarbij ik een mooi verhaal kan vertellen, heb ik ook best getwijfeld over mijn relatie met Jezus. Toch geloof ik dat Hij mij ziet zoals ik ben en van mij houdt en verlangt naar mij. En hierdoor ik naar Hem. Dit weet ik door Zijn woord en die kleine momenten waarop God mij een knipoog gaf en zei, Ik zie je!

Toen ik trouwde met Celianne hebben we een nieuwe start gemaakt in Veenendaal, een nieuwe woonplaats voor ons beide. We zijn toen naar de Oude Kerk in Veenendaal gegaan. Een tijd later werd Celianne zwanger en moesten we nadenken over het opvoeden van ons kind en hoe we hier vorm aan gingen geven. De kinderdoop konden wij daarin niet plaatsen en begrijpen, vervolgens hebben na een korte zoektocht een thuis gevonden bij Mozaiëk0318. In de Shelter is Lukah /(3 jaar), onze zoon, opgedragen. Ondertussen is Emmaly (9 maanden), onze dochter, ook opgedragen. Ongeveer 10 jaar geleden heb ik bewust belijdenis van mijn geloof afgelegd in de Hervormde Kerk. Aangezien ik belijdenis had gedaan van mijn geloof vond ik het niet meteen noodzakelijk om mij te laten dopen. Nu een paar jaar verder lijkt het mij goed om samen met mijn vrouw de opdracht, zoals wij die lezen, ten uitvoer te brengen. Namelijk dat ik na mijn bekering, me laat dopen om mijn oude leven achter me te laten en heel nieuw leven met God te leiden. t God te leiden.