Shirley van Kooij

Ik ben Shirley van Kooij en ben 25 jaar oud. Samen met mijn man Bert woon ik in Biddinghuizen. Van thuis uit ben ik niet gelovig opgevoed, wel heb ik altijd op christelijke scholen gezeten. Nieuwsgierig naar het geloof ben ik altijd geweest.

Dit bericht is geplaatst op 18-09-2016

Ik heb altijd gefantaseerd en nagedacht over wie God was, hoe alles in zijn werk ging. En natuurlijk of het allemaal wel waarheid kon zijn. Ongeveer 3,5 jaar geleden werd voor mij een heel belangrijk gebed verhoord, en dit terwijl ik niet 100% overtuigd was van het geloof. Mijn gebed begon zelfs met: ‘Heer, ALS U bestaat, wilt U dan…’
Nu zullen jullie denken dat dit mijn keerpunt is geweest, maar dat was het niet. Er was voor mij voldoende bewijs dat het echt gebedsverhoring was, mijn gebed was echt letterlijk vervuld. Maar zoals vele mensen schoof ik dat langzaam maar zeker opzij. En ik ging door met mijn leven: regelmatig naar de kerk, regelmatig bidden, maar erg onzeker over de waarheid van het geloof. Tot op een dag mijn leven op zijn kop gegooid werd, ik nieuws te horen kreeg waar ik alles behalve vrolijk van werd. Ik had alles kunnen doen wat je maar kunt verzinnen, maar in plaats daarvan zei ik tegen mijn man: ‘We gaan zondag naar de kerk, ik voel dat ik er heen moet.’ We gingen voor een keer met een vriend mee naar de kerk, naar Mozaiek0318. En we zijn niet meer weggegaan!
Sindsdien is mijn geloof zó ontzettend gegroeid, ik voel Zijn zorg. Er valt een heleboel op zijn plek. Waar ik eerst onzeker was over hoe of wat, zijn nu antwoorden gekomen. Ik weet dat ik er niet alleen voor zal staan, nu niet, nooit niet! Ik heb een heel traject achter de rug met bevrijdingspastoraat, ik heb helaas de duivel van dichtbij moeten leren kennen. Dit omdat ik me overgegeven heb aan God en vergeving heb geschonken aan mensen om me heen. Maar 1 ding is me heel duidelijk geworden: als je zeker weet dat de duivel bestaat, dan bestaat God ook zeker weten! Dit is dan ook de reden waarom ik me wil laten dopen:

God bestaat!
Ik wil hem volgen!
En iedereen mag dat weten!