Marit Grandia

Ik ben Marit Grandia en ik ben 20 jaar. Ik heb de keuze gemaakt om mij te laten dopen. Waarom heb ik deze keuze gemaakt? Eigenlijk is de vraag, “waarom niet”?

Dit bericht is geplaatst op 18-09-2016

Ik zal wat meer over mijzelf vertellen. Ik woon momenteel in Ede, bij mijn ouders en mijn zusje. Ik heb ook nog twee oudere broers en een schoonzus. Ik ben net klaar met mijn HBO studie, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Binnenkort vertrek ik voor minstens een jaar naar de Verenigde Staten. Later meer hierover.

Ik ben als kind gedoopt en elke zondag met mijn ouders naar de kerk meegegaan. Eerst ging ik naar zondagsschool en toen ik ouder werd, ging ik naar bijeenkomsten voor tieners. Ik heb altijd in God geloofd en ik heb altijd geweten dat ik een kind van Hem ben. Ik ben mijn ouders dan ook dankbaar dat zij mij altijd gestimuleerd hebben om met hen mee te gaan naar de kerk en mij over God verteld hebben. Op mijn zestiende begon ik met mijn studie aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Deze opleiding heeft mij gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Ik heb mijzelf leren kennen, maar ik heb ook meer geleerd over hoe ik met God kan leven. Nu ik klaar ben met mijn studie, is mijn leven niet meer zo vanzelfsprekend. Ik bedoel hiermee dat ik nu opeens heel veel vrijheid heb. Ik heb altijd op school gezeten en het was duidelijk wat er van mij verwacht werd. Nu houdt dat op: ik moet zelf een invulling aan mijn leven geven. Ik vind dit best wel spannend en daarom wil ik graag op deze manier officieel mijn leven in Gods handen leggen. Hij mag de richting van mijn leven bepalen, ik wil doen wat Hij zegt. Ik geloof in God, ik geloof dat Jezus voor mijn zonden gestorven is. Hij is er altijd voor mij geweest en Hij zal er altijd voor mij zijn. Waarom zou ik mij dan niet laten dopen?