Marline Bassie

Hallo, ik ben Marline Bassie en ben 19 jaar. Ik woon in Nijkerk nog samen met mijn ouders en broer. Mijn 2 oudere zussen zijn al het huis uit. Ik ben als baby gedoopt in de christelijk gereformeerd vrijgemaakte kerk. En ben ook altijd naar een vrijgemaakte basis –en middelbare school gegaan.

Dit bericht is geplaatst op 18-09-2016

Ik vond de kerk altijd best wel saai en kon de preken moeilijk volgen. Totdat we 2 jaar geleden steeds vaker naar de kerk ‘jong en vrij’ gingen. Dit was al zo anders dan de gereformeerd vrijgemaakte kerk. Een jaar geleden zijn we voor het eerst in Mozaiek0318 geweest. Sinds toen zijn we eigenlijk elke zondag geweest en zijn we sinds afgelopen juli lid. Ik voelde me hier al meteen thuis en keek er echt naar uit om weer naar de kerk te gaan. Tijdens de dienst voelde ik gewoon dat God er bij was. Ik kan de preken goed volgen en heb er echt iets aan. De liederen zijn zo mooi en ik wil ze echt zingen voor God. Vorig jaar heb ik Alphacurses gevolgd in kerk van vriendinnen van mij. Niet omdat ik niet geloofde maar gewoon omdat ik meer wilde leren en horen wat anderen over het geloof te zeggen hadden. Ik ben steeds zekerder in het geloof gaan staan.
Vorig jaar augustus heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Cambodja. Ik heb hier echt geleerd om alles te waarderen en blij te zijn met wat je wel hebt. Deze reis heb ik echt ontdekt dat God met me mee was en dat alles goed zou komen. In mei heeft mijn vader een herseninfarct gekregen. Zijn rechterkant was verlamd en ook kon hij niet meer praten en schrijven. Na een week begon die weer langzaam aan te lopen en kon die woorden zeggen. Na 1,5 week in het ziekenhuis, heeft hij 2,5 maand in het militair revalidatiecentrum in Doorn intern therapie gevold. Mijn vader kan nu weer lopen. De taal spreken en schijven komt moeizaam terug. Hij heeft nu nog steeds 2/3 dagen in de week therapie, maar staat er positief in! We zijn God zo dankbaar over hoe goed het nu met papa gaat, het had zo anders kunnen zijn.

Een paar jaar geleden vond ik het altijd moeilijk om te geloven dat er echt een God en een hemel is. Ik bad elke avond, maar ik twijfelde toch. Maar sinds een half jaar weet ik zeker dat Hij bestaat! Ik wilde me al wel een tijdje laten dopen maar ik had er niet echt vaart in. Na alles wat er met mijn vader is gebeurd, heeft dat de doorslag gegeven dat ik me nu echt wil laten dopen. Ik wil gewoon een nieuwe start maken. En ik wil dat met Jezus. Ik wil echt mijn leven aan hem geven, voor hem leven en hem volgen. Ik ben Gods kind, hij houd van mij en ik houd van hem. Ik wil groeien als persoon, en een beter mens worden, zodat ik steeds meer op Jezus mag gaan lijken. En ik weet dat de Heilige Geest me daarbij zal helpen. ‘On the mountain high, or in the valley low. The king of love my shepherd is!’