Martijn Meulenbroek

Ik ben Martijn Meulenbroek, 16 jaar jong en ik zit op de Guido de Brès Arnhem in 5 Havo. Ik woon bij mijn ouders, zus en zusje en ben opgegroeid in de Nederlands Hervormde Kerk. Als baby ben ik gedoopt, daar liet God al zien dat Hij mij ziet en kent.

Dit bericht is geplaatst op 18-09-2016

Na de basisschool ben ik naar het VWO op het Ichthus College gegaan. Daar heb ik een lastige tijd gehad. Ik heb veel geworsteld met identiteit, persoonlijkheid en geaardheid. Toen in 2013 mijn oma stierf ben ik daarna een periode erg depressief geweest wat zelfs uitliep in een psychose. Dit was een echt dieptepunt. In deze periode heb ik geworsteld en gestreden met satan. Als de nachten lang en donker waren, was de naam Jezus mijn enige houvast. Als ik hardop Zijn Naam uitsprak, moest satan echt wijken!
In deze periode ben ik weinig op school geweest en nog minder in de kerk. Ik had binnen de gemeente een jongerengroep waar ik me echt thuis voelde en waar ik mocht zijn wie ik was. God bracht mij daar niet voor niets! Omdat vooral de ochtenden zwaar waren, lukte het ook vaak niet om vroeg naar een dienst te gaan. Door een meisje van deze jongerengroep werd ik een keer meegevraagd naar Mozaiek0318, omdat daar de dienst pas om half 12 begon. En daar kwam ik Thuis! Ik ben in het bijzonder erg geraakt door de Worship momenten. In de donkerste tijd van mijn leven gaf God mij vaak een lied in mijn hoofd en was pianospel een enorme uitlaatklep. Toen ik in Mozaiek0318 kwam gebruikte God juist deze muziek om mij blij te maken in Hem. De cd was een prachtig cadeau, vooral de liederen ‘Met hart en handen’ en ‘Zo groot bent U’ klinken steeds opnieuw in mijn hoofd, hart en luidkeels onder de douche. Regelmatig brak ik door het juiste lied op het juiste moment. Ook de preken spreken mij erg aan en houden mij de hele week bezig en dicht bij God.

Omdat Jezus zoveel voor mij gedaan heeft de achterliggende tijd, eigenlijk al mijn hele leven, wil ik juist nu Hem danken door mij te laten dopen. Als ik terugkijk zie ik Gods plan met mijn leven door alles heen, Hij was er en Hij is er en ik weet zeker dat Hij mij nooit los zal laten! Ik ben nog niet ‘af’, Gods werk met mij is nog ‘in uitvoering’, maar Zijn einddoel staat vast! Iedere dag neemt Hij mij mee om steeds meer te zijn zoals Hij mij bedoelt! Deze doop is een danklied, een keerpunt en een startpunt. Achter Hem aan op weg naar een prachtige, eeuwige toekomst.