Romy Lindeman

Hoi! Ik ben Romy Lindeman en ik woon in Veenendaal. Ik woon hier nu 5 jaar, in een pleeggezin. Ik studeer Communicatie en Journalistiek op het MBO Utrecht.

Dit bericht is geplaatst op 13-11-2016

Ik ben niet christelijk opgevoed en toen ik 5 jaar geleden in dit pleeggezin kwam wonen kwam ik voor een van de eerste keren in aanraking met de kerk. Ik vond christelijke mensen altijd maar raar en vroom, ik dacht altijd dat ze niks mochten. Toch vond ik het christelijk geloof heel interessant maar veel deed het niet met me. Dat is langzaam wel veranderd.
Een jaar later was ik in een dienst bij mijn zus in de kerk. Die dienst heeft mijn leven veranderd. Het ging over de opstanding van Lazarus. De mensen zeiden dat Jezus het graf van Lazarus niet binnen moest gaan omdat het zou stinken binnen. In ons leven kan het ook stinken van zonden, schuldgevoel en dingen die ons zijn overkomen. De oproep was of Jezus de stank van je leven mocht wegnemen, en je Hem als je Redder wilde aanvaarden. Op dat moment heb ik mijn leven aan Jezus gegeven. Sinds die dag zit ik in een achtbaan met ups en downs. Mijn geloof is in het begin een beetje moeizaam gegaan. Ik wist niet zo goed hoe ik mijn geloof echt moest leven. Maar dat is langzaam gegroeid. Er kwam een verlangen in mij om God echt te gaan dienen. Uiteindelijk ben ik vorig jaar het fulltime vormingsjaar van Royal Mission gaan doen. Een jaar dat mijn leven heeft veranderd.

Het omarmen van Gods liefde voor mij heb ik altijd wel lastig gevonden. Toch is God bezig om dit keer op keer aan mij te laten zien. In het vormingsjaar van Royal Mission heb ik veel bijzondere momenten meegemaakt. Zo was er een avond dat we met de groep aan het aanbidden waren. Ik zat op de grond en ik deed mijn ogen dicht. Op dat moment zag ik mezelf als klein meisje. Ik was aan het dansen in een prinsessen jurk. Ik hoorde heel zachtjes in mijn gedachte: Romy, jij bent mijn kleine prinsesje! Ik weet bijna zeker dat dat God was die me duidelijk maakte hoe hij naar me keek. Elke keer als ik aan dit moment terug denk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht

Jezus is het mooiste wat me ooit is overkomen. Zonder hem was ik nergens. Door mijn doop wil ik alles van mezelf aan Hem geven, omdat Hij alles voor mij heeft gegeven. Met Hem wil ik het avontuur van mijn leven aangaan!