Wouter Touwen

Ik ben Wouter Touwen, 26 jaar. Van jongs af aan geloof ik al in God, hier ben ik mee opgevoed. Geloven is altijd “normaal” voor mij geweest.

Dit bericht is geplaatst op 13-11-2016
Ik kom uit de Christelijk Gereformeerde kerk en als kind gedoopt en ook belijdenis gedaan. Het is altijd mijn overtuiging geweest dat ik mij daarom niet nog eens volwassen hoef te laten dopen. Het voelde ook alsof mensen je erop aankijken als je “nog” niet volwassen gedoopt bent. Daardoor kreeg ik een aversie tegen dopen.
Maar in een bijzonder gesprek heeft God mij ervan overtuigt dat ik mij mag laten dopen, sterker nog dat Hij dat van mij vraagt. Ik wil gehoorzaam zijn aan God en wil luisteren naar wat Hij tegen mij te zeggen heeft. Dan kan ik maar één ding doen, mij laten dopen! De woorden uit Marcus 16:16 zijn woorden die ook tegen mij gezegd worden: “geloof en laat u dopen”.
Als vrijwilliger ben ik betrokken geweest bij Royal Mission en 2 jaar geleden de Royal Mission Bijbelschool gedaan. Hier heb ik veel van Gods kracht mogen zien en ervaren. Maar als je mij dan had verteld dat ik mij zou laten dopen zou ik je voor gek verklaren, daarin kan alleen God ingrijpen en dat heeft Hij gedaan. Ik ben er stellig van overtuigt dat God van mij verlangt dat ik mij laat dopen en geloof dat er een zegen voor mij klaarligt.
Het vinden van Gods Koninkrijk is gehoorzamen als God spreekt. Het is wandelen met God en de weg volgen van de Vader die altijd het beste voor heeft met Zijn geliefde kinderen.